Kako čuvati krastavce da traju duže?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako čuvati krastavce da traju duže?

Iako su krastavci dostupni tokom cele godine, najbolje vreme za uživanje je u letnjim mesecima. Kada su na vrhuncu sezone, krastavci su malo svežiji i ukusniji, a neizostavni su u letnjim salatama, namazima, pa čak i u smutijima.

Ako ste ikada primetili da vam krastavci ističu samo nekoliko dana nakon što ih donesete sa pijace, to može biti zbog načina na koji su bili uskladišteni.

Mnogi krastavci kupljeni u prodavnici imaju premaz od voska koji im daje duži rok trajanja, ali pravilno skladištenje je ključno za produženje njihovog veka trajanja.

Većina ljudi baca krastavce u fioku frižidera, što nije najgora opcija, ali postoji jednostavan trik koji će ih duže zadržati svežijim.

Umotajte ceo krastavac u plastičnu foliju, a zatim ga čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi. Plastična folija deluje kao štit i zadržava vlagu, što sprečava sazrevanje.

Nakon što isprobate ovu metodu, bićete prijatno iznenađeni kada vidite da su vam krastavci i dalje hrskavi do nedelju dana kasnije. Ako krastavce prethodno isečete, nemojte ih stavljati u plastičnu kesu osim ako ne planirate da ih pojedete istog dana.

Umesto toga, umotajte ih u vlažni papirni peškir, a zatim ih čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi do pet dana.

Zadržavanje vlage je ključno za održavanje svežih kriški krastavca što je duže moguće.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.