Imate puno starog hleba sa kojim ne znate šta da radite! Napravite ovo jelo koje su pravile naše bake!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Imate puno starog hleba sa kojim ne znate šta da radite! Napravite ovo jelo koje su pravile naše bake!

Ne znate šta da radite sa hlebom starim nekoliko dana? Naše majke i bake imale su recept za korišćenje starog hleba i često su spremale jelo popara.

Popara je jednostavno jelo koje se najčešće sprema od starog hleba, a osim u našoj zemlji spremalo se i u Grčkoj, Bugarskoj, Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Turskoj.

Potrebni sastojci:

-10 kriški starog hleba;

-jedan dcl ulja;

-jedan dcl vode;

-malo soli;

-180 grama pavlake;

-beli luk.

Način pripreme:

Stari hleb isecite na kockice, a po želji možete da ga propržite da bude hrskav. Zatim na laganoj vatri provri ulje, vodu i so, pa skloniti sa vatre i dodati pavlaku i rendani beli luk. Zatim hleb rasporedite u male činije, prelijte sosom koji ste ranije pripremili. Iako na prvi pogled deluje veoma siromašno, popara se može obogatiti dodacima kao što su jogurt, mleko ili slanina.

Prijatno!

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.