Boje koje će dominirati u 2024. godini: Prema feng šui pravilima za sreću koristite ih ovako

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Boje koje će dominirati u 2024. godini: Prema feng šui pravilima za sreću koristite ih ovako

Pogledajte koje tri boje će u 2024. godini biti popularne.

Po izboru arhitekata i dizajnera enterijera, 2024. godina predstavlja vladavinu sledećih boja: zelene, narandžaste i pink.

Ali kako na njih gledati sa pozicije učenja feng šuija u pristupu uređenja doma? Kako je svaki prostor jedinstven i kao takvom mu treba pristupiti, teže je kreirati opšte smernice za boje prema feng šui principima. Naime, posebno, prostori imaju svoju rođendansku mapu, u zavisnosti od toga kada su izgrađeni ili adaptirani.

Pri tome, bitan uticaj imaju okruženje, tlocrt, naravno i članovi domaćinstva koji tu žive, njihovi rođendani i aktivnosti kojima se bave, ako je reč o poslu. U skladu sa navedenim, a radi preciznog određivanja mesta za boje, najbolje je konsultovati se sa sertifikovanim feng šui konsultantom. U ovom tekstu stoga izdvajam neke opšte smernice za ove trendi boje.

Zelena boja

Zelena boja pripada elementu drveta. Povezuje se sa jang energijom rasta i energijom prolećne sezone. Odlično je u dečijim sobama – ali nikad previše. Simbolizuje rast, vitalnost i zdravlje. Odgovara istočnim i jugoistočnim delovima sveta.

Takođe, povoljna je u južnom delu prostora, jer tamo hrani zonu i energiju vatre. Često može biti veoma povoljna u skoro svim prostorijama zbog dobre energije. Zato se često predlaže u kuhinji, a kroz detalje u dnevnoj sobi i kupatilu, gde ga uvode biljke i peškiri. Ako izaberete zelenu, nećete pogrešiti. Osim ako ne preterujete. Zato što je važno pronaći balans.

Narandžasta

Narandžasta boja je prilično jang energija, koristi se u onim delovima doma koji su tamni. Doprinosi stvaranju svetlosti u tamnim delovima prostora. Narandžasta je, kao što znamo, kombinacija crvene, koja je od energije Vatre, i žute, od energije Zemlje. Narandžasta može biti dobra u detaljima orijentisana ka jugozapadnom i severoistočnom delu prostora. Tu svetlu jang boju treba postaviti u manjim razmerama iu saradnji sa feng šui savetnikom, s obzirom na leteće zvezde – i određene rođendanske mape objekta.

Pink

Ružičasta je boja energije Metala, ali i Vatre. Malo je prigušenije od narandžaste. U manjoj meri je dobra u dečijoj sobi, posebno ako je u zapadnoj ili severozapadnoj zoni. U manjem obimu se može postaviti i u druge prostorije koje se nalaze na sledećim stranama sveta: zapad, severozapad, a manjim delom na severoistočnoj i jugoistočnoj strani prostora. Može biti u manjim razmerama u dnevnoj sobi.

Dobra je u kombinaciji sa belom – jer je bela boja energije Metala i time su i one usklađene.

Takođe se slaže sa tamno smeđim ili oker detaljima. Naime, oni su povezani sa energijom Zemlje i tako podržavaju i stvaraju svojevrsnu ravnotežu između dva suprotstavljena elementa – Vatre i Metala. U enterijeru je bolje da ima manje ružičaste boje, jer sadrži kombinaciju dva elementa koji se međusobno ne podupiru, već su međusobno u kontrolnom odnosu, što crpi energiju.

Takođe, kao i narandžastu, treba je koristiti u manjim razmerama iu saradnji sa feng šui savetnikom, s obzirom na leteće zvezde – i određene rođendanske mape objekta. Dobro je igrati se i videti kako se na kraju osećate.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.