Značenje nara prema feng shui-ju: Evo zbog čega bi trebalo da se nađe u našoj korpi sa voćem

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Značenje nara prema feng shui-ju: Evo zbog čega bi trebalo da se nađe u našoj korpi sa voćem

Kada čujete reči „feng šui“, voće možda nije prva stvar koja vam pada na pamet. Međutim, praktičari feng šuija često unose simbole prirode, uključujući biljke i voće, u dom kako bi pozvali dublju vezu sa prirodom i prirodnim ciklusima.

„Feng shui“ se zapravo prevodi kao „vetar“ i „voda“, što ukazuje na to koliko su ovi prirodni elementi vitalni za naš opstanak.

Nar je posebno povoljan feng šui simbol zbog svoje boje i mnogih semenki. Često se nalazi u azijskim i kineskim umetničkim motivima, ponekad uz druge značajne simbole iz sveta prirode.

Simbolika i značenje nara u feng šuiju

Nar je crveno voće u obliku globusa, i ako ste ikada otvorili nar, znaćete da su preplavljeni stotinama semenki nalik na dragulje. Ove semenke daju naru značenje plodnosti i sreće.

Voće takođe stvara ciklus života i ponovnog rađanja, držeći seme koje kasnije može doneti više ploda. Boja nara, obično jarkocrvena, povezana je sa energijom vatre. Element vatre je povezan sa inspiracijom i prepoznavanjem, i to je boja oblasti slave u feng šui-ju.

Ovo se povezuje sa idejom stvaranja prosperitetnih i uspešnih projekata. Crvena je takođe najpovoljnija boja u feng šuiju jer je boja vitalnosti. Samo posmatrajući boju ploda i semenki nara, možemo osetiti tu vitalnost.

Nar je takođe bogat korisnim hranljivim materijama.

Kako koristiti nar u domu?

Ako vam se simbolika nara čini posebno značajnim, možda biste želeli da unesete ovo voće u svoj dom.

Inspirišite prosperitet i ideje

Ako želite da inspirišete prosperitet i ideje, nar vam prema Feng shui-ju može pomoći da kultivišete energiju elementa vatre kako biste to podržali. Kuhinja je odlično mesto za dodavanje nara, pošto je kuhinja povezana sa bogatstvom u feng šuiju. Takođe možete postaviti ovaj simbol u svoju kućnu kancelariju ili radni prostor, ako želite da pozovete više izobilja i inspiracije u svojoj karijeri ili poslu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.