Pet stvari koje biste trebali učiniti pre jutarnje kafe

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pet stvari koje biste trebali učiniti pre jutarnje kafe

Prva stvar koju ćete uraditi ujutru nakon spavanja je svakako da popijete šoljicu dobre kafe, ali da li znate da postoje neke stvari koje treba da uradite pre ovog rituala?

Jedan od razloga je to što ispijanje kafe na prazan stomak može dovesti telo u stanje visokog stresa, što dovodi do oslobađanja hormona kao što su adrenalin i kortizol.

Hajde da otkrijemo 5 stvari koje treba uraditi pre ispijanja jutarnje kafe.

Hidratacija

Popijte puno vode pre nego što popijete šoljicu kafe. Razlog? Voda koja se pije na sobnoj temperaturi, možda uz dodatak limunovog soka, može pomoći varenju. Slatkiši, paste za zube, kafa…

Jedite dobro

Još jedan savet je da jedete obrok bogat vlaknima i proteinima, ovo će uravnotežiti nivo šećera u krvi. Visok nivo šećera u krvi može izazvati upalu, koja iscrpljuje naše energetske rezerve.

Fizička aktivnost

Neki ljudi imaju naviku da piju kafu pre vežbanja, ali stručnjaci kažu da to može izazvati anksioznost i preterano uzbuđenje. Zato je savet da se pre kafe, u toku prvog sata nakon buđenja, bavite nekim oblikom fizičke aktivnosti.

Strpljenje

Odlaganje unosa kofeina najmanje 90 minuta nakon buđenja promoviše visok nivo energije tokom dana.

Dnevno svetlo

Izlaganje jutarnjem svetlu je odličan regulator cirkadijalnog ritma, a izlaganje svetlosti pokreće zdravo oslobađanje kortizola ujutru kako bi se podržao prirodni ritam tela. Izlaganje prirodnom svetlu u toku prvog sata nakon buđenja je odličan način za održavanje optimalne ravnoteže hormona.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.