Završena selektivna obuka za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Završena selektivna obuka za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije

Realizacijom orijentaciono-kondicionog marša u dužini od 72 kilometra juče je završena selektivna obuka druge faze kandidata za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije po „Projektu 5.000“, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Opšti cilj ove obuke, koja traje deset nedelja, je izbor disciplinovanih, visoko motivisanih i psihofizički sposobnih kandidata za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije.

Pored toga, cilj obuke je uključivanje kandidata u dalji proces obučavanja, a posebno provera i podizanje na viši nivo vojnostručne obučenosti, fizičke sposobnosti, kao i razvijanje timskog duha i sposobnosti za izvršavanja zadataka u uslovima povećanih psihofizičkih naprezanja.

Tokom marša, koji predstavlja završnu eliminacionu fazu selektivne obuke, proveravane su i ocenjivane sposobnosti kandidata za realizaciju taktičkih i vatrenih zadataka, individualno i u sastavu tima, uz kretanje po karti na nepoznatom terenu i savlađivanje prirodnih i veštačkih prepreka.

Rad kandidata pratio je i ocenjivao tim instruktora iz 72. brigade za specijalne operacije i Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Najuspešniji među njima dobili su priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu u ovim jedinicama, gde će se dalje obučavati i usavršavati za realizaciju složenih i psihofizički zahtevnih zadataka.

Oni će ove nedelje potpisati ugovore o radu na određeno vreme u trajanju od šest meseci, uz izuzetno stimulativnu zaradu, sa mogućnošću produžetka ugovora na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.