Zašto je ženama hladnije od muškaraca?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Zašto je ženama hladnije od muškaraca?

Kako sunce zalazi, žene se uvek prve žale da im je hladno. Naučnici su konačno rešili misteriju i odgovorili na pitanje zašto je to tako.

Veruju da su žene evoluirale i da intenzivnije osećaju hladnoću jer razdvaja polove i sprečava sukobe među parovima.

Otkrili su da je ista osobina prisutna kod mnogih ptica i sisara, pri čemu ženke preferiraju udobno i toplo gnezdo ili jazbinu, dok mužjacima zima ne smeta toliko.

„Muškarci i žene različito osećaju temperaturu. Ova razlika nije nastala da bismo se sa partnerima svađali oko grejanja, već upravo suprotno. Sa evolucione tačke gledišta, cilj je da se par natera da se malo udalji jedno od drugog kako bi svi uživali u miru i tišini“.

Kod ptica selica, mužjaci provode zimu u hladnijim područjima od ženki. I ženke slepih miševa imaju tendenciju da se zguraju u udobnom uglu, dok mužjaci vole da se rašire u prozračnim prolazima.

Kod mnogih sisara mužjaci više vole senovita mesta, a ženke sunce, ili se mužjaci penju na vrhove planina, dok se ženke zadržavaju u dolinama.

Studija, objavljena, dodaje da razdvajanje mužjaka i ženki smanjuje konkurenciju za resurse u okruženju i drži podalje mužjake koji mogu biti agresivni i ugroziti mladunčad.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.