Vulin: Samo srpski svet može sprečiti širenje „velike Albanije“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vulin: Srbija više nikada ne sme da dopusti proterivanje i ubijanje Srba

Samo stvaranje srpskog sveta i vođenje samostalne i hrabre srpske politike, zaustaviće širenje „velike Albanije“, izjavio je doskorašnji direktor BIA i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, povodom godišnjice jednostranog proglašenja nezavisnosti tzv. Kosova.

„Na današnji dan Šiptari su na Kosovu i Metohiji po svojoj želji, a po volji NATO-a proglasili nezavisnost. Srbija je te 2008. godine bila pred vratima NATO-a, pod potpunom kontrolom Evropske unije i u nikada lošijim odnosima sa Rusijom i Kinom, a za uzvrat je dobila pljačkašku privatizaciju i objavu nezavisnosti takozvanog Kosova“, istakao je Vulin u saopštenju.

On je ocenio da „veliku Albaniju“ neće zaustaviti NATO koji ju je stvorio, a Srbe na Kosovu i Metohiji neće sačuvati Evropska unija koja učestvuje u njihovom proterivanju.

Širenje „velike Albanije“, prema njegovim rečima, može da zaustavi samo samo stvaranje srpskog sveta i vođenje samostalne i hrabre srpske politike.

„Ono što su sile Zapada dozvolile Šiptarima na Kosovu i Metohiji neće moći da zabrane Srbima u Republici Srpskoj. Proces ujedinjenja Srba je počeo i to se više ne može zaustaviti“, poručio je Vulin.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.