Vulin: Opozicija ojačala sklanjanjem Đilasa, Vučić mora da se bavi izborima

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vulin: Opozicija ojačala sklanjanjem Đilasa, Vučić mora da se bavi izborima

Osnivač Pokreta socijalista i doskorašnji direktor Bezbednosno-informativne agencije Aleksandar Vulin izjavio je da se na izborima 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu.

Vulin je na TV Prva rekao da na ovim izborima hoće da slome kičmu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

„Vučić se ne bavi izborima, bavi se Srebrenicom, stvara sebi neprijatelje. A u Srbiji se vodi suštinska borba, bude li poražena opcija koju Vučić predstavlja, možemo odmah da zaboravimo na borbu protiv rezolucije o Srebrenici, nego će Lazović i slični doći i reći gde treba da potpišemo, reći će da treba da budemo sponzor rezolucije i da konačno iskoračimo ka Zapadu“, rekao je Vulin.

Dodao je da smo već uveliko trebali da imamo izbore, ali da se termin promenio jer opozicija, kako je rekao, „mora na holidej“, dodajući da je opoziciji „holidej važniji od rezolucije o Srebrenici“.
„Nesporno je da je Vučić glavni adut naše koalicije. Narod prati svog vođu, koliko god osporavali, Aleksandar Vučić jeste vođa srpskog naroda gde god on da živi. Kada je teško Republici Srpskoj ili kada je teško Srbima u Hrvatskoj, Crnoj Gori, pa kome se obraćaju, Aleksandru Vučiću se obraćaju, ne obraćaju se Savu Manojloviću. Dakle, Aleksandar Vučić jeste predsednik svih Srba i vođa srpskog sveta, pa čak kad me i on demantuje, zato Vučić mora da se bavi izborima“, istakao je Vulin.

Prema njegovoj oceni, opozicija je jedinstvenija nego ikad i ojačala je sklanjanjem Dragana Đilasa.

„Zahvaljujući ambasadama koje ih vode i koje im prave istraživanja, uspeli su da eliminišu Đilasa koji je najnepopularniji predstavnik pronatovske opozicije i da dovedu Manojlovića ili Aleksića, nije važno koga, svako je popularniji od Đilasa“, rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, opozicija je o Đilasu uvek mislila sve najgore i on o njima misli sve najgore i priča sve najgore, ali su, kako navodi, „bili na jednoj listi jer im je američka agencija rekla da moraju da idu zajedno“.

„Tako im je i sad rečeno da moraju da sklone Đilasa. Uveli su Đilasa u priču o bojkotu, povukli priču o bojkotu, on nije mogao da povuče reč o bojkotu izbora i tako su rešili faktor Đilas… Oni su doveli popularnijeg od Đilasa, a svako je popularniji od Đilasa. Rekli su im da je Savo Manojlović novi vođa opozicije i da se skupe oko njega, kao što su im rekli da izađu na izbore“, rekao je Vulin.

Dodao je da smatra da predsednik Aleksandar Vučić mora da nađe vremena da se bavi izborima.

Prema rečima Vulina, ovo što radi predsednik Vučić jeste herojski poduhvat, on vodi državnu politiku, ali dodaje da smatra da Vučić mora da se bavi i izborima.

„Ovo su najteži izbori do sada, sklonili su Đilasa, imaju apsolutnu podršku stranaca i imaju Vučića koji se bavi rezolucijom o Srebrenici i UN“, rekao je Vulin.

Vulin navodi da su ovo izbori o budućnosti Srbije, a ne lokalni izbori i da se ne glasa za komunalno uređenje u opštini, već za odnos Srbije prema Republici Srpskoj, prema Kosovu i Metohiji, za odnos Srbije prema rezoluciji o Srebrenici, o budućnosti Srbije.

„Ovo nisu lokalni izbori, samo se tako zovu. Njih zanima da se slomi kičma Vučiću i njegovoj politici, da bismo pristali na rezoluciju o Srebrenici, da bismo uveli sankcije Rusiji… Ako nas nateraju da uvedemo sankcije Rusiji, onda je gotovo, gubimo prijatelje, neće onda biti više reči ni o rezoluciji, ni o Republici Srpskoj niti o Kosovu i Metohiji“, smatra Vulin.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.