Vučić: U Briselu sastanak sa šestoricom visokih evropskih zvaničnika

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga očekuju sastanci sa šestoricom visokih evropskih zvaničnika, na kojima će biti sam i razgovarati oko načina formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu i Metohiji.

„Imaćemo susret sa Šarlom Mišelom, Žozepom Boreljom, Miroslavom Lajčakom i velikom evropskom trojkom – Makronom, Šolcom i Meloni“, rekao je predsednik.

Dodao je da će razgovori biti vođeni u formatu jedan plus nula, odnosno da će samo on biti prisutan sastancima sa beogradske strane.

„Velika petorka je bila ovde. Oni su doneli svoj predlog oko načina formiranja Zajednice srpskih opština, mi smo dali svoje odgovore i sugestije“, rekao je predsednik Vučić i dodao da ne može da govori o detaljima.

Beograd ostaje spreman na razgovore i dijalog naglasio je.

„Svakako smo mi spremni da razgovaramo o tome i oni kucaju na otvorena vrata, kada je Beograd u pitanju“, rekao je Vučić.

On je naglasio da postoje i drugi problemi i nerešena pitanja, od carinskih pečata preko tablica, do energetike.

„Mi smo tu bili vrlo konstruktivni, veoma fer. Ja se nadam da će to proteći u dobroj atmosferi, u atmosferi kompromisa i u atmosferi stvaranja prilika za nadu i budućnost i opstanak našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Da će biti lako, nemojte da imate nikakve sumnje, neće“, zaključio je Vučić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas