Vučić: Za uvođenje obaveznog vojnog roka 48 odsto građana starosti 18-29 godina

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Za uvođenje obaveznog vojnog roka 48 odsto građana starosti 18-29 godina

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je većina građana Srbije starosti od 18 do 29 godina za uvođenje obaveznog vojnog roka – 48 odsto, dok se toj ideji protivi 39 odsto.

„Kada izdvojite deo ljudi od 18 do 29 godina, kod njih je 48 odsto za uvođenje vojnog roka. Dok je 39 odsto protiv. Ovi ostali su za nešto između. Međutim, interesantno je, od ovih 39 odsto, koji su protiv služenja vojnog roka, 54 odsto njih misli da Srbija ne radi dovoljno i da je morala oštrije i snažnije da reaguje po pitanju Kosova“, rekao je Vučić za TV Hepi i dodao da je među onima koji se zalažu za uvođenje vojnog roka, svega 42 odsto koji misle isto to.

Predsednik je dodao da taj paradoks i kako je rekao „nemoralni stav“ proizilazi iz hibridnog rata koji se vodi protiv Srbije, kako bi se svi glasovi, ma koliko različiti „slili u jedan levak takozvanih protestnih glasova, anti-Vučić glasova, neretko i anti-državnih glasova“.

„I to sa samo jednim ciljem – rušenje Srbije, priznanje nezavisnosti Kosova i rušenje samostalnosti i nezavisnosti naše zemlje“ rekao je Vučić.

Vučić je ocenio i da opozicione partije ne poseduju nikakav plan niti program.

„Oni su na istom zadatku. I neki tamo građanski savez, kako god ga nazovete, neki Zeleno levi front i DSS i mnogi drugi. I oni će lažno da se razlikuju, da bi neko mogao da kaže, čekaj, nisam baš za ove, ali sam za ove. Ali na kraju se to sve skupi u isti levak protiv Srbije“, ocenio je Vučić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas