Vučić: Više od 20 mamografa i više od 15 magnetnih rezonanci za ustanove u Srbiji

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Više od 20 mamografa i više od 15 magnetnih rezonanci za ustanove u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da će više od 20 mamografa i više od 15 najnovijih magnetnih rezonanci biti dodeljeno različitim mestima i gradovima u Srbiji, i to, kako je rekao, “od Leskovca, Vlasotinca i Majdanpeka, pa sve do Sombora i Vršca“.

“U poslednjoj deceniji mnogo smo uložili novca, truda, energije i rada, na izgradnju puteva, pruga, škola, stadiona, i naravno bolnica. Poslednji put kada sam bio u Leskovcu, nekoliko žena mi je prišlo i reklo – “Pa mi nemamo mamograf. Zašto moramo da idemo u Niš da čekamo, u druge gradove, da dobijemo ono što nam pripada“? Hoću da obavestim građane Srbije da ćemo dodeliti više od 20 mamografa svim važnim sredinama, gradovima i opštinama po našoj Srbiji, počev od Leskovca, Vlasotinca i Majdanpeka, sve do Sombora i Vršca“, rekao je Vučić u video-snimku koji je objavio na svom nalogu na Instagramu.

On je istakao da je reč o “fantastičnom popunjavanju opremom“ objekata koji su obnovljeni, ali i onih čija je obnova u toku.

“Istovremeno, biće preko 15 najnovijih magnetnih rezonanci dodeljeno u našim gradovima, od Valjeva, Čačka, Kragujevca, i Užica, i to je nešto što pokazuje šta možemo kada hoćemo da pokažemo brigu prema ljudima, i da nam je stalo do života naših najstarijih, ali i naših mališana“, rekao je Vučić.

On je zaključio da raspoređivanje ove opreme nije “pitanje opreme“, već “pitanje života i naše budućnosti“.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas