Vučić: Spremni smo da promenimo zakon, opozicija treba da donese potpise

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Spremni smo da promenimo zakon, opozicija treba da donese potpise

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da predstojeći lokalni i beogradski izbori još nisu objedinjeni i raspisani i da se čeka opozicija da bi mogao da se promeni Zakon o lokalnim izborima.

„Nisu još objedinjeni izbori, to ćemo da vidimo da li će Ana Brnabić da raspiše. Rekla je ako u međuvremenu donesu potpise, ali oni se još nisu odlučili“, rekao je Vučić sinoć za TV Pink.

On je objasnio da lokalni izbori ne mogu da se raspišu dok se ne promeni zakon.

„Pošto ste to tražili, a mi smo spremni da zajedno sa vama i promenimo zakon“, rekao je Vučić.

Istakao je da veruje da će narod bilo da izlazi na izbore u 95 opština ili samo na beogradske, umeti da izabere one koji se bore za zemlju i one koji ostvaruju rezultate.

„Kako god da bude, šta god da bude objedinjeni izbori ili ne, gotovo sam siguran da će narod umeti da izabere one koji se bore za zemlju, one koji ostvaruju rezultate i one koji će da ih stvaruju u budućnosti. A da pričam o opoziciji, potpuno sam nezainteresovan“, rekao je Vučić.

Rekao je da je „2. jun daleko“, zahvalio se narodu Srbije i rekao da borba predstoji.

Dodao je da su predstavnici opozicije sve vreme lagali da je bila neka izborna krađa na prethodnim izborima u decembru i da je svima to jasno.

„Oni koji još kao neće da učestvuju na predstojećim izborima, neće jer znaju da gube izbore, znaju da je razlika danas veća u korist naše liste u odnosu na njih. Sve vreme su oni lagali i svi su oni znali da lažu, ali tako im je bilo lakše jer su izgubili“, rekao je Vučić.

Ističe da su predstavnici opozicije organizovali i svaku vrstu hajke i govorili protiv svoje zemlje.

„Morali su da nanesu veliku štetu Srbiji, da se na najgori način govori protiv svoje zemlje“, rekao je Vučić, pominjući da su organizovali hajku sa Josipom Juratovićem iz Bundestaga.

„Pogledajte za šta se on sve zalaže, pa će vam biti jasno, kao i sa Šiderom koji je najveći podržavalac Aljbina Kurtija od svih u celoj Evropi“, rekao je predsednik.

„Nećemo se predati i nećemo im dati da nas ponize i da nam pokažu na bilo kom mestu da su lako pobedili. Jedno malo evropsko pleme pokazaće kako se bori za svoju slobodu i uradićemo mnogo više nego što naši protivnici i oni koji bi želeli da učine mnogo toga protiv Srbije danas misle da će da naprave. A i kada se to završi, nastavićemo da radimo još vrednije, da pobeđujemo na drugim poljima, izgrađujemo zemlju i da pokažemo koliko smo uspešniji od ostalih“, rekao je Vučić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.