Vučić: Sačuvali smo Srbiju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Sačuvali smo Srbiju

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da je situacija u prethodnom periodu bila veoma komplikovana za našu zemlju, ali da smo se borili i sačuvali Srbiju.

Ističe da će sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen razgovarati o svim važnim pitanjima.

Predsednik Vučić ukazao je da će sutra imati važne razgovore sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.

„Dugo ću, osim ovih zvaničnih razgovora i onoga što ona i ja budemo saopštili javno, imati razgovore. I posle toga u četiri oka i zajedničku večeru. Mnogo vremena da razgovaramo o svim važnim pitanjima za Srbiju, što mislim da je uvek nekako lekovito“, rekao je Vučić za TV Hepi.

Poručuje da će biti još mnogo teških stvari i teških odluka.

„Ali znamo šta je to što smemo, dokle smemo, znamo šta je to što ne smemo. I važno je da zemlja ide napred“, istakao je Vučić.

Predsednik je rekao da pokušavaju da sačuvaju interese Srbije, ali da se u isto vreme unapredi ekonomija i ekonomski rast.

Istakao je da će, kada je reč o Kovovu i Metohiji, uvek postojati pritisci iz inostranstva.

„Hoćemo li mi biti pod tim pritiskom uvek? Pa, bićemo. Ja sam 10-11 godina slušao kako sam priznao nezavisnost Kosova. A zaboravljate da je 2008. godine Kosovo proglasilo nezavisnost. I zaboravljate da to nisu isti uslovi kao pre 2008. Da smo izdržali osam meseci pa da dobijete Nobelovu nagradu za izdržljivost, a ne 11 godina ili više od 11 godina“, naglasio je Vučić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas