Vučić: Razgovor sa Blinkenom o situaciji na KiM

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Razgovor sa Blinkenom o situaciji na KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je imao dug i nimalo lak telefonski razgovor sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom o situaciji na Kosovu i Metohiji.

„Ima nekoliko stvari oko kojih smo se saglasili i nekoliko stvari oko kojih se nismo saglaslii. Saglasili smo se da je potrebna deeskalacija, da je potrebna značajno veća uloga KFOR-a i Srbija će tu veću i značajniju ulogu KFOR-a na KiM uvek i svakako podržati, voleli bismo da je ona čak isključiva na severu KiM, saglasili smo se i negirao sam neistine o najvišem stepenu borbene gotovosti naših snaga jer to nisam potpisao i nije tačno i nemamo ni upola toliko snaga koliko smo imali pre dva-tri meseca“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se nisu saglasili oko prirode onoga što se dogodilo na KiM posebno vezano za kosovski suverenitet.

„Na pitanje odakle nam priče, ja to ne želim sada zbog porodica nastradalih da govorim, ali ćemo o tome jasno da govorimo i ne želim da bilo šta sakrivam i ne interesuje me šta bilo ko u svetu misli po tom pitanju jer mi imamo dokaze da je najmanje jedno, a moguće dva lica bukvalno hladnokrvno likvidirani i da nisu bili likvidirani u borbi već ranjeni, bili su u životu, predali se, a onda su hladnokrvno sa male udaljenosti likvidirani“, rekao je Vučić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas