Vučić: Radićemo još vrednije i marljivije u budućnosti

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
aleksandar vucic

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su od danas povećane plate prosvetnim i medicinskim radnicima za 5,5 odsto i dodao da je uveren da će minimalna zarada u 2024. godini iznositi više od 400 evra.

Predsednik Vučić, tokom posete Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Lovćencu kod Malog Iđoša, koja će dobiti modernu „HUAWEI IdeaHub“ tablu, rekao je da će ta škola koja je davno izgrađena biti kompletno rekonstruisana.

Nećemo samo zameniti stolariju i fasadu, već ćemo ići na kompletnu rekonstrukciju i uložićemo veliki novac, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić rekao je da je važno da se uradi u Malom Iđošu i kanalizacija i neophodni prečistači, kako bi građani mogli da žive pristojnije.

„Od danas u plate prosvetnim radnicima i medicinskim sestrama za 5,5 odsto više nego što su bile. To je samo deo povećanja. Od 1. oktobra ide i prvo povećanje penzija od 5,5 odsto, a posle od januara još za 14,6 odsto“, naveo je predsednik Vučić.

„Sledi i najveće povećanje minimalne zarade do sada i verujem da će minimalna zarada biti viša od 400 evra u našoj zemlji“, naveo je predsednik Vučić.

„Znam da povećanje i dalje nije dovoljno i da ljudi ne žive lako, ali u ovoliki napredak je mnogo truda uloženo. A pitam vas da li smo ikada imali veće plate i penzije? Ne znači da su dovoljne, ali vas molim da u budućnosti radimo više i marljivije kako bi našoj deci obezbedili bolju budućnost“, rekao je predsednik Vučić.

Naglasio je da je za Srbiju važno da se razvija i u teškim uslovima i tokom previranja na međunarodnoj političkoj sceni i da sačuva bezbednost svoje dece kako bi sutra sve majke bile sigurne da su im deca bezbedna i da neće ići ni u kakve ratove.

„Hvala vam što ste razumeli državu i kad je državi teško jer kod nas postoji običaj da je država za sve kriva – i sada imamo psovku da je država kriva. Hvala vam što vodite računa o svojoj državi, a mi ćemo da vodimo računa da i mi vas čuvamo i vodimo računa o vama“, rekao je predsednik Vučić.

Pametne table dobilo sedam škola, dobiće ih ukupno 150

Predsednik Vučić obratio se i đacima i u drugih šest škola koje su, osim ove, dobile table i to u Krupnju, Pančevu, Petrovcu, Varvarinu, Negotinu i Merošini.

„Kinezi su nam, kada su videli da sam ja reklamirao ove table, poklonili 150 tabli koje vrede više od dva miliona evra. One su danas postavljene u sedam škola, a doneli smo odluku da budu u 150 škola u Srbiji i to će biti urađeno u narednih mesec dana“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić naveo je da table njemu služe za pisanje i brisanje, a objašnjavajući čemu služe u školama, predstavnik kompanije „HUAWEI“ Radisav Vladiković istakao je da je cilj ove donacije doprinos unapređenju digitalnih veština mladih i razvoj digitalizacije u Srbiji.

Predsednik Vučić isprobao je mogućnost komunikacije sa drugim školama i porazgovarao sa đacima i nastavnicima iz škola koje imaju ove table u Krupnju, Pančevu, Petrovcu, Varvarinu, Negotinu i Merošini, a koji su istakli zadovoljstvo novom opremom koju su dobili.

Zahvalio je nastavnicima što brinu o deci i što ih, kako je naglasio, izvode na pravi put.

„To radite za decu, ali i za celo naše društvo i državu“, rekao je predsednik Vučić.

Naglasio je da će država učiniti sve da profesori i nastavnici budu zadovoljni.

Deci je poželeo sve najbolje povodom početka nove školske godine i rekao im da pozdrave roditelje i svoje najbliže.

Pitao je decu u Lovćencu da li ima nešto posebno što bi voleli da imaju kada se škola za godinu dana bude renovirala, preslišao ih je i kada je počeo Prvi svetski rat i Mohačka bitka.

Predsednik Vučić je Kinezima zahvalio na poklonjenim pametnim tablama i podsetio da su njega, kad je reklamirao table, svi napadali.

„Hvala Kinezima na tablama, ali još neku da nam vi dodelite. Nama nedostaju još nekih 20 tabli pa vi razmislite. Deset će da kupi Telekom za škole na Kosovu i Metohiji, a nama fali taman još 20 i da ih pravilno rasporedimo. Šta je to za jednu moćnu kompaniju kao što je vaša“, rekao je predsednik Vučić i na kraju potvrdio da je obezbeđeno još 20 tabli.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.