Vučić: Promene započete pre 10 godina sada su deo budućnosti

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, kome je danas u Subotici povodom Dana grada uručena povelja počasnog građanina, poručio je da su promene započete pre 10 godina sada deo budućnosti i Subotice i cele Srbije koju više niko ne može da okrene ka lošem smeru.

„Imali smo hrabrosti da pre 10 godina krenemo u proces koji se nikome nije posebno dopadao, ali koji je danas deo naše istorije i budućnosti koju više niko ne može da okrene u lošijem smeru“, rekao je predsednik Vučić na svečanoj sednici Skupštine grada.

Predsednik Vučić rekao je da je tu nagradu trebalo da dobije i Ištvan Pastor koji iz zdravstvenih razloga ne prisustvuje svečanosti.

„Znao sam šta je to što moramo da učinimo da zadobijemo poverenje naših sugrađana Mađara, a i oni su znali šta je potrebno da učine da bi se razvilo poverenje i prijateljstvo, a danas smo već došli do toga da svim srcem navijamo jedni za druge u sportu, svim srcem i bez zadnjih namera. To je bila osnova na osnovu čega smo mogli sve da podižemo“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić naveo je da mu ni malo ne smeta ni to što je na ulazu u Suboticu ime grada ispisano i na mađarskom jeziku (Szabadka) u bojama mađarske zastave pored onog ispisanog na srpskom u boji srpske zastave, kao i da je to bila njegova ideja.

Istakao je da je velika raznovrsnost Subotice naše blago, a ne problem, kao i da je 18 ili 19 puta bio u tom gradu, koliko nijedan predsednik države ili vlade nije bio.

Doveli smo fabrike u Suboticu i obezbedili velike subvencije, naglasio je predsednik Vučić i istakao da to Subotici sada niko ne može da oduzme.

Rekao je da je Subotica naša veza sa srednjom Evropom i da mora najbolje da bude povezana i ima razvijenu infrastrukturu.

Predsednik Vučić istakao je da ćemo za manje od godinu i četiri meseca završiti brzu prugu od Novog Sada do Subotice.

Tada će Novi Sad biti od Subotice svega 40 minuta putovanja, a centar Beograda na sat i 10 minuta, dok će se od Beograda do Budimpešte, kada Mađari završe svoj deo, putovati dva sata i 40 minuta.

„Napravićemo na Horgošu nešto potpuno novo i neviđeno u Evropi, veće od svega što smo do sada proširivali i zamolićemo Evropu da pomogne finansijski“, rekao je predsednik Vučić.

Predsednik Vučić rekao je da će se biti izgrađena i pruga od Subotice do Segedina i Baje, što su sve projekti dogovarani sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom.

Dodao je da je Subotica pretekla Leskovac po veličini i da je sada peti najveći grad u Srbiji.

Subotica će biti sve bogatije mesto i nastavićemo ulaganja, poručio je predsednik Vučić.

Dodao je da treba više da pokušamo da cenimo dela.

„A kada izgubite vlast, a doći će i to vreme, ali ne skoro kako neki misle, i tada šta god govorili, niko neće moći da vam oduzme dela, sve što ste uradili“, istakao je predsednik Vučić.

Rekao je da će pozorište u Subotici biti završeno u najkraćem roku, kao i da će se graditi i veliki fudbalski stadion, koji će biti mnogo moderniji od sadašnjeg u tom gradu.

„Drevna mađarska mudrost kaže – ljubav je kao klica pirinča, ako presađuješ bolje uspeva. Sve dobre ljude povezuje tanana nit zvana ljubav“, zaključio je predsednik Vučić i poželeo Subotici još brži napredak.

Skupština grada Subotice na 37. sednici održanoj 6. jula, donela je odluku o dodeli priznanja počasni građanin predsedniku Vučiću, za istaknuto i trajno životno delo kojim se doprinosi podizanju ugleda Subotice u zemlji i inostranstvu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas