Vučić: Pred UN govoriću o KiM, međunarodnom pravu, činjenice i istinu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Pred UN govoriću o KiM, međunarodnom pravu, činjenice i istinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Njujorku da će principi međunarodnog javnog prava i Kosovo i Metohija biti glavne teme govora koji će sutra održati pred Ujedinjenim nacijama, navodeći da nije siguran da će se njegov govor bilo kome svideti.

„Kao neko ko je dugo u ovom poslu i veteran, želim da ostavim pečat i tim govorom i molim građane da ga poslušaju. Biće posle pet po srpskom vremenu. Govoriću činjenice, istinu i verujem da se neće dopasti mnogima“, rekao je Vučić novinarima u Njujorku, gde učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN.

On je istakao i da kada se biraju činjenice i istina sa jedne strane i hoće li se to nekome dopasti on bira ovo prvo.

Rekao je da će možda i govoriti duže od predviđenih 15 minuta i da neće dozvoliti da ga prekinu.

„Nisam siguran da će bilo kome da se svidi zbog licemerja u svetu“, rekao je Vučić i istakao da postoje principi ako se usvajaju i primenjuju u svakoj situaciji.

„Ako to ne radite, onda to nisu principi, već ih koristite u skladu sa potrebama“, ukazao je Vučić.

On je rekao da ako se kaže da je teritorijalni integritet najviši princip u međunarodnom pravu, kako se onda krši povelja UN i Rezolucija 1244.

„Tu nema principa. Mi tražimo da ono što se poštuje u Ukrajini važi i kod nas, a to je teritorijalni integritet Srbije“, rekao je Vučić i primetio da su samo za Srbiju suprotni principi.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas