Vučić: Poseta Si Đinpinga velika čast, obaveza i odgovornost, imaću velike molbe

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Poseta Si Đinpinga velika čast, obaveza i odgovornost, imaću velike molbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je poseta predsednika Kine Si Đinpinga velika čast, odgovornost i obaveza i naglasio da će tom prilikom imati nekoliko velikih molbi za njega – a jedna od njih je ta da se u Srbiji otvori fabrika vozova i lokomotiva.

„Tražiću, moliću predsednika Sija, mogu sad da vam otkrijem, dve ili tri velike stvari“, rekao je predsednik gostujući na RTS-u.
„Moliću predsedika Sija, jer nema više vozova ni u Evropi, možemo li da pokrenemo ponovo fabrike lokomotiva, fabrike vozova. To bi nama u strateškom smislu mnogo dalo“, kazao je Vučić i podsetio je da je Srbija imala fabrike vozova u Smederevskoj Palanci i Kraljevu i da i sada ima stručnjaka u toj oblasti.

Dodao je da su u Srbiju stigli kineski vozovi i da će uskoro biti predstavljeni.

Takođe, naglasio je da proizvođači vozova u Evropi ne mogu da naprave dovoljno vozova, jer se oni traže sve više, ali da to Kina može.

Vučić je rekao da će moliti kineskog predsednika da se sagledaju mogućnosti oko električnih automobila, oko letećih automobila, taksija i da li negde, gde se spajaju veštačka inteligencija i moderna tehologija, može da dođe neka kineska kompanija da uloži u Srbiju.

„To bi za nas bilo od presudnog značaja za budućnost i to će biti moja velika molba“, kazao je Vučić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.