Vučić obilazi renoviranu OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Zemunu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić obilazi renoviranu OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ u Zemunu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obilazi jutros, povodom početka nove školske godine, nadograđenu i renoviranu zgradu OŠ “Svetislav Golubović Mitraljeta” u Zemunu, u čiju obnovu je uloženo 340.746.000 dinara.

Obilasku prisustvuju i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i gradonačenik Beograda Aleksandar Šapić.

Rekonstrukcijom i dogradnjom škole obuhvaćena je sanacija temelja postojećeg objekta, nazidana je još jedna etaža, dograđen deo objekta, postavljen novi krov fiskulturne sale i ulaz, zamenjena kompletna fasadna i unutrašnja stolarija, urađena nova fasada i ugrađen lift.

Postavljene su i nove instalacije vodovoda i kanalizacije, a instalirane su i elektroenergetske, telekomunikacione i signalne instalacije.

Obnovljene su postojeće saobraćajnice i parking i uređeno školsko dvorište.

Tokom obnove objekta škole izvršena je i zamena postojećeg energenta lož-ulja prirodnim gasom.

Postavljena je nova javna rasveta na prostoru celog školskog dvorišta i sportskih terena.

Ukupna površina objekta nakon rekonstrukcije i dogradnje je 5.188 metara kvadratnih, a ugovorena vrednost svih radova iznosi 340.746.000 dinara, bez PDV-a, saopštio je ranije Beoinfo.

Osnovna škola „Svetislav Golubović Mitraljeta“ izgrađena je 1969. godine, a njena obnova započeta pretprošle godine zbog brojnih problema okončana je tek sada.

Učenici „Mitraljete“ zato su nastavu pohađali u dve osnovne škole.

Mlađi razredi bili su raspoređeni u OŠ „Branko Radičević“ u Batajnici, a stariji u OŠ „Ilija Birčanin“ u Zemun Polju. Na nastavu su ih razvozili autobusi koje je obezbedila opština Zemun.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas