Vučić: Moguće i dodatno povećanje plata i minimalca od maja ili juna

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Moguće i dodatno povećanje plata i minimalca od maja ili juna

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi, pored predviđenog povećanja plata u javnom sektoru i minimalca od januara, na osnovu sadašnjih analiza moglo da dođe i do dodatnog uvećanja tih primanja od maja ili juna.

„Da podsetim, 30. decembra penzioneri dobijaju 20.000 dinara, 1. decembra korisnici socijalne pomoći dobijaju 10.000 dinara i negovateljice takođe. Od 1. januara idu 10 odsto povećanja plata u kompletnom javnom sektoru svuda, minimalac ide na 47.154 dinara“, rekao je Vučić za TV Pink.

On je rekao da bi država možda već sada mogla da isplati dodatno povećane plate.

„Možda bismo mogli, ali mi to ne želimo da radimo zato što smatramo da je sigurnost i stabilnost naših javnih finansija od presudnog značaja i zato što nisu izbori pitanje života i smrti za nas, za nas je budućnost Srbije ključno pitanje“, rekao je predsednik.

Vučić je najavio i da će biti mnogo promena u narednom periodu i da članstvo u stranci neće smeti da bude osnovni kriterijum.

„Zato sam rekao da će morati da bude mnogo promena, ne samo u javnim preduzećima gde ćemo potpuno sve da profesionalizujemo. Nemam ništa protiv toga što je neko član partije, ali to ne sme da bude osnovni kriterijum. Mora ćemo mnogo toga kod sebe da menjamo“, rekao je Vučić.

On je kazao da predizbornu kampanju karkaterišu dve stvari – mržnja prema njemu i njegovoj porodici i ulizništvo, poltronstvo i potpuno poslušništvo prema „tajkunu i kriminalcu Draganu Šolaku“.

„Zamislite vi kakav su oni princip u našu zemlju uveli. Da vi morate uvek da budete protiv državnih resursa, kakav je Telekom. Vodite kampanju sve vreme protiv Telekoma, protiv svega što pripada državi Srbije, protiv Pošte Srbije, zato što on ima biznise u svim tim sferama“, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da predstavnici svih političkih stranaka okupljene oko „Srbije protiv nasilja“ moraju da se jave i stanu u zaštitu lika i dela Dragana Šolaka.

„Uđe policija u Šolakovu firmu koja je konkurent Pošti, vi jednom vidite da imate tobožnjeg sindikalca koji se zalaže za interese te privatne firme i koji mora to javno da kaže, a ne za državnu firmu u kojoj radi, od koje hleb dobija. A dobija i od vas hleb, od svakog drugog građanina u ovoj zemlji“, rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da nije srećan zbog onoga što se dešavalo u Pošti, jer je među onima koji su protestovali bilo najviše dobrih i odgovornih ljudi.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas