Vučić: Mi smo jedina zemlja u ovom delu Evrope koja nije uvela nijedne sankcije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Mi smo jedina zemlja u ovom delu Evrope koja nije uvela nijedne sankcije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija uspela da odoli pritiscima i da nije uvela sancije Rusiji, podsetivši da sa Rusijom imamo korektan odnos i da imamo sigurno obezbeđivanje gasnog tržišta.

Vučić je za TV Hepi, odgovarajući na pitanje da li su pritisci na Srbiju jači po pitanju uvođenja sankcija Rusiji, rekao da je to stvar „snage nečije kičme i leđa“, jer, kako je istakao, postoje pojedini koji bi se uplašili i poziva nižih službenika, a ne pritisaka najmoćnijih ljudi iz Evrope i SAD-a.

„Oni menjaju svoju odluku o tome da li su za izbore ili su protiv izbora kada ih pozove treći sekretar neke ambasade. A mene pozovu troje predsednika i premijera najmoćnijih država Evrope, pa dodajte i Amerikance uz njih. Pa opet kažem ne. Postoje stvari koje nećemo i ne možemo“, rekao je on.

On je istakao da smo u svakom slučaju dobro izdržali sve pritiske.

„Prošlo je već, ne zaboravite, 20-21 mesec da nismo uveli sankcije. Hoćemo li izdržati ili ne? Ja se ne zaklinjem, ali moja zalaganja i moja reč da ćemo se zalagati za nešto, da ćemo se boriti za nešto, mnogo znači“, istakao je Vučić.

On je prokomentarisao i ekonomske odnose između Srbije i Rusije i ukazao da kada nemate direktan odnos sa nekom državom i kada je ona pod sankcijama ne mogu da se mere odnosi, kao sa tržištem EU.

Dodao je i da imamo korektnu ekonomsku saradnju sa Ruskom federacijom, kao i dobre odnose i obezbeđeno sigurno gasno tržište.

„Nikada problem nismo imali do ove bugarske odluke o povećanju takse za 20 odsto, što znači u ovom trenutku povećanje za između 80 do 100 dolara po 1.000 kubnih metara gasa, ali sve se nadam i verujem da sa gospodinom Nikolajem Denkovim i sa Rumenom Radevim možemo te probleme da rešimo“, rekao je on.

Vučić je istakao da je Srbija jedina zemlja u ovom delu Evrope koja nije nijedne sankcije uvela.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.