Vučić: Medicinskim sestrama plata će od januara biti 680, a lekarima 1.259 evra

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
SRBIJA Vučić: Medicinskim sestrama plata će od januara biti 680, a lekarima 1.259 evra

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da će plata medicinskim sestrama, sa povećanjem od 1. januara, biti 680 evra, a lekarima specijalistima 1.259 evra, i istakao da brojke i u svim drugim oblastima potvrđuju koliko je sada bolja situacija nego pre.

Vučić je istakao da je 2012. godine plata lekarima specijalistima bila 596 evra tako da je povećana za više od 110 odsto, a medicinskim sestrama 286 evra dok je sada viša za 138 odsto.

„Nije ni to dovoljno, ali jeste mnogo bolje“, naglasio je Vučić.

Napomenuo je da pri tome sve vreme imamo veoma stabilan kurs dinara prema evru.

Predsednik je rekao da zato imamo mnogo manji odliv i medicinskim sestara i lekara.

„Kada je reč o podršci porodicama sa decom, za prvo dete – 305 evra, a danas skoro 3.200 evra. Za drugo dete 1.194 evra, a sada je 3.900 je danas. Za treće dete je bilo 2.149, a mi dajemo 17.722 evra – zašto što godinama plaćamo. Za četvrto dete 2.865 su plaćali, mi 24.993 evra. I vi mi sad recite da su to iste stvari“, rekao je Vučić.

Naglasio je da su to sve čiste brojke kao suza i da ne može niko da ih demantuje.

„Kada je reč o prugama, izgrađeno je od 1976. do 2012. godine nula kilometara. Mi smo izgradili 108 kilometara potpuno nove, najmodernije pruge, uradili i Prokop i tako dalje. Oni su rekonstruisali 31,5 kilometara Golubinci – Batajnica, a mi smo 807 kilometara rekonstruisali za manje vreme nego što su oni bili na vlasti“, naglasio je Vučić.

Kaže da je, takođe, otkrio da nemamo mamografe iako nisu previše skupi.

„Uvek sam se rukovodio brojevima, onda sam ođednom otkrio da je moguće da mi nemamo mamograf koji nije skup. I onda sam rekao, a o čemu brinemo ako ne brinemo o ženama, majkama, sestrama, ako ne brinemo o onome što nam je život, onome što nam je najvažnije. Zato smo taj deo pristupa sada promenili u potpunosti“, rekao je Vučić.

Kaže da je izgrađeno 147 objekata u zdravstvu.

„I nekoliko gradova u Srbiji je u poslednjih par meseci ili možda čak i poslednjih nedelja dobilo upravo te najsavremenije mamografe i drugu bolničku opremu. Leskovac je poslednji, pa imate Vranje i Bor“, rekao je Vučić i najavio da će dobiti i Negotin i Kladovo, kao i Babušnica i Vladičin Han.

Rekao je da magnetne rezonacne dobijaju i Užice, Valjevo, Čačak, Šabac, Loznica, Niš, naravno Novi Sad, Kragujevac, Kraljevo…

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas