Vučić: Imaću mnogo sastanaka u Njujorku, od danas neke zemlje nazivam partnerskim

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Imaću mnogo sastanaka u Njujorku, od danas neke zemlje nazivam partnerskim

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u Njujorku 23. i 24. aprila imati mnogo sastanaka i brifinga za prijateljske zemlje i da će od danas neke zemlje nazivati „partnerskim“, a ne prijateljskim.

Na pitanje kakva diplomatska aktivnost je planirana za Njujork i koje su zemlje za Srbiju najvažnije da možemo da računamo na njihov glas „protiv“ ili da budu uzdržane kada se bude glasalo o Rezoluciji o Srebrenici, Vučić je naveo da će 23. i 24. aprila da ima mnogo sastanaka i brifinga.

„Nemojte se ljutiti, ne mogu da nazivam prijateljskim zemljama one koji bi da nas uveravaju da su nam to. Od danas ih nazivam partnerima, partnerskim zemljama. To je jedan lep eufemizam koji ne znači ništa. Tako da, imaćemo partnere i prijatelje u svetu, i partnere i prijatelje u regionu“, rekao je Vučić.

Na pitanje da prokomentariše situaciju na Bliskom istoku i da li će se nastaviti eskalacija, Vučić je rekao da očekuje trenutno smirivanje, ali ne i dugoročno.

Govoreći o pismima koje je poslao evropskim liderima zbog pokušaja Prištine da postane član Saveta Evrope, naveo je da nije još uvek dobio odgovore, što je, kako je rekao i logično, jer su pisma tek poslata.

„Što se tiče odgovora, nisam dobio odgovore tek smo poslali pismo, nije realno. Razgovarao sam i sa ambasadorima, poslao poruke u velike centre i u Peking, i u Moskvu, i na svaki drugi način svuda po svetu. Razgovaraću sa mnogo predsednika sa različitih kontinenata, što bih ja njima otkrivao, gde, šta i kako“, rekao je Vučić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.