Vučić danas na samitu Evropske političke zajednice u Granadi

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Izbori 17. decembra – parlamentarni, beogradski i pokrajinski

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas će učestvovati na Samitu Evropske političke zajednice u Granadi, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Kako se ističe, na taj skup pozvano je 47 šefova država i vlada, kao i predsednik Evropskog saveta, predsednik Evropske komisije i predsednik Evropskog parlamenta.

Lideri će razgovarati o unapređenju političkog dijaloga i saradnje u cilju jačanja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu, dodaje se u saopštenju.

Na marginama Samita u Granadi, predsednik Vučić imaće niz bilateralnih susreta sa evropskim zvaničnicima, među kojima su predsednik Republike Francuske Emanuel Makron, premijer Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Riši Sunak, predsednik Vlade Gruzije Irakli Garibašvili, predsednica Vlade Republike Island Katrin Jakobsdotir, kao i visokim predstavnik Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozep Borelj.

Kako je saopšteno, predsednik će učestvovati i na okruglom stolu na temu: „Energetika, zaštita životne sredine i borba protiv klimatskih promena“.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas