Vučić: Danas ispisujemo istoriju, istorijski značajna poseta Sija

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: Danas ispisujemo istoriju, istorijski značajna poseta Sija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas obraćajući se građanima sa terase Palate Srbije, zajedno sa predsednikom Kine Si Đinpingom, da je to veliki i čelični prijatelj Srbije i da danas ispisujemo istoriju i budućnost, jer je reč o istorijski značajnoj poseti Sija Srbiji.

„Hvala vam što ste u ovolikom broju došli da pozdravite našeg prijatelja velikog, čeličnog prijatelja Srbije Si Đinpinga. Ja sam mu rekao da će kao lider velike sile svuda naići na poštovanje, ali da na takvo poštovanje i ljubav nigde neće naići kao u našoj Srbiji“, rekao je Vučić.

Istakao je da je ovo istorijski značajna poseta Sija.

„Pišemo danas istoriju, iako to mnogim ne izgleda tako. Za samo nekoliko godina svi ćemo se sećati ovog dana i da smo pisali danas budućnost“, rekao je Vučić.

Istakao je da će samo ugovor o slobodnoj trogovini doneti našim poljoprivrednicima sigurnost i da će krenuti izvoz goveđeg mesa, kao i od 1. jula potpuno slobodan izvoz jabuka, šljive, borovnice i mnogih drugi proizvoda, rakije i vina na ogromno kinesko tržište.

Vučić je dodao da su tarife za druge zemlje između 38 i 62 odsto dok za nas iz Srbije neće biti tarifa.

To je velika prednost i puno znači za našu zemlju, dodao je Vučić.

Vučić je rekao da, kao što Srbija ima jasne i jednostavne stavove po pitanju teritorijalnog integriteta Kine, tako i oni podržavaju teritorijalni integritet Srbije bez rezerve.

„Kao što mi kažemo da je Tajvan Kina i da to piše u povelji UN, tako i oni podržavaju naš suverenitet i sa nama su u svim najtežim trenucima. Ne zaboravite da su bili sa nama i pre 25 godina kada je Srbija bombardovana i za to platili cenu. Izgubili su ljude samo nekoliko stotina metara dalje odavde“, rekao je Vučić obraćajući se okupljenim građanima ispred Palate Srbija.

On se zahvalio kineskom predsedniki Si Đinpingu jer sve što je izgrađeno u Beogradu, a samo je deo mogao da vidi sinoć i jutros, izgradili smo jakoj srpskoj privredi i njegovoj podršci za našu železaru, Bor i drugim investicijama.

„Samo je nebo granica, znam kakav potencijal imamo i koliko možemo. Hvala Siju, on pet godina nije dolazio u Evropu, a sada je došao u Srbiju. Neka živi čelično prijateljstvo Srbije i Kine“, rekao je on.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.