Vučić: 22. aprila sednica UN o Kosovu, razgovaraću sa 10 evropskih lidera o KiM

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić: 22. aprila sednica UN o Kosovu, razgovaraću sa 10 evropskih lidera o KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će 22. aprila Savet bezbednosti UN održati redovnu sednicu o Kosovu i Metohiji, a da će on o situaciji u našoj južnoj pokrajini razgovarati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i još najmanje 10 evropskih lidera.

Vučić je precizirao da je 22. aprila redovna sednica Saveta bezbednosti o KiM.

„Na UNMIK-ov predlog, izveštaj je vrlo loš, zato što ne oslikava stvarno stanje na terenu“, istakao je Vučić na sednici Vlade Srbije.

On je najavio mogućnost da otputuje 21. u Njujork i ostane tamo šest do osam dana da bi ispratio sednicu SB UN o KiM i sednicu GS UN na kojoj bi trebalo da se razmatra rezolucija o Srebrnici.

„Nije mi problem da ostanem u Njujorku sve dok ne prođe ta sednica. Ako budem imao posla, ako budem imao sa kim da razgovaram, ako ne, vratiću se pa vi pošaljite nekog drugog. Ne volim da budem mnogo van zemlje“, rekao je Vučić.

On je precizirao da će ostati u Njujorku ako bude bilo kakve šanse da se promeni rezultat u GS UN vezano za rezoluciju o Srebrenici i da razgovora sa što više predstavnika zemalja članica UN.

Govoreći o rezoluciji Vučić je rekao da je usvajanje te rezolucije toliko nefer, ali da nama ostaje samo da se borimo.

„Ali zamislite, recimo, da ne postoji takav akt u Ujedinjenim nacijama koji bi rekao da je Nemačka počinila genocid u Drugom svetskom ratu. Ne postoji. Nikada nije izglasana. Tako da, u svakom slučaju, ono što tražim od vas, to je da se angažujete na spoljno-političkom planu, mnogo više da se borite. Ja ću da dam sve od sebe, uključujući razgovore sa predsednicima afričkih zemalja“, rekao je Vučić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.