Vučević: Odluka Junajted grupe da ne emituje politički marketing presedan

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučević: Odluka Junajted grupe da ne emituje politički marketing presedan

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević rekao je da je odluka Junajted medija grupe da tokom predstojeće predizborne kampanje u Srbiji ne objavljuju političko oglašavanje presedan i saopštio da je zajedno sa potpredsednicom Glavnog odbora Anom Brnabić povodom toga uputio pismo svim međunarodnim predstavnicima u Evropi koji su zaduženi za slobodu medija.

„Što se tiče odluke Junajted medija, da ne pogrešim formalno-pravni naziv medijske kuće, da ne dozvole oglašavanje u političkom marketingu, svakako se radi o presedanu. Da pojasnim, radi se o odbijanju komercijalnih uslova. Ne o obavezi da nešto besplatno puštaju. To najbolje govori o nivou demokratičnosti. I ja sam u dogovoru sa našom Anom, gospođom Brnabić, uputio pismo svim međunarodnim predstavnicima u Evropi, koji su zaduženi za slobodu medija ispred Srpske napredne stranke“, rekao je Vučević novinarima u prostorijama RIK-a, nakon predaje liste SNS-a.

On je dodao da u Srbiji često „dušebrižnici spočitavaju kakav je nivo sloboda medija“.

„I sa njima i bez njih, građani Srbije znaju istinu. I ne možete građane slagati. To je jedino tačno. Tako da svako ko misli da može nekim trikovima ili kalkulantskim potezima da prevari, građane, vara se. Građani Srbije sve dobro znaju, znaju šta se za šta zalaže i ko i kakvu politiku vodi i ko kakvu politiku predstavlja. I tu nema nikakvih dilema“, zaključio je Vučević.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas