Vitamin D se nalazi u ovom suvom voću!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vitamin D se nalazi u ovom suvom voću!

Vitamin D ili vitamin sunca je veoma važan za naše telo, a mnogima nedostaje tokom zimskih meseci. On je odgovoran za održavanje normalnog nivoa kalcijuma i fosfora koji cirkulišu u krvi.

Takođe učestvuje u apsorpciji kalcijuma u ​​kostima i, sam ili u kombinaciji sa kalcijumom, povećava mineralnu gustinu kostiju i smanjuje rizik od preloma.

Osim izlaganja suncu i dnevnoj svetlosti, organizam možemo hraniti vitaminom D i konzumiranjem određenih namirnica, a nalazi se u ovim vrstama suvog voća.

Suve suve šljive

Suve šljive nisu poznate samo po svojim dobrobitima za varenje, već i po tome što su dobar izvor vitamina D. One su hranljive i mogu se jesti kao užina.

Urme

Urme sadrže i određenu količinu vitamina D, a osim toga, bogate su i prirodnim šećerima. Takođe smatraju da su urme voće koje podiže energiju.

Suve smokve

Suve smokve su ukusan način da se poveća unos vitamina D u organizam. Pored slatkog ukusa, krasi ih i divna kremasta tekstura koja će oduševiti svakog gurmana. Suve smokve su odlična alternativa urmi i možete ih koristiti u desertima, sokovima ili kao zdravu užinu.

Suvo grožđe

Suvo grožđe je najpopularniji „član“ kategorije sušenog voća, a najbolje je što su prepune vitamina D. Suvo grožđe ima brojne nutritivne vrednosti i zdravstvene prednosti, pa ih treba uvrstiti u svoju ishranu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.