Vežbe za zatezanje mišića gluteusa! Dovoljno jednostavne da ih možete uraditi u bilo kom trenutku

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vežbe za zatezanje mišića gluteusa! Dovoljno jednostavne da ih možete uraditi u bilo kom trenutku

Za sve one kojima je dan kratak i ne stižu da odu do teretane, a žele da svoju liniju dovedu do savršenstva, Predstavljamo va, odlične vežbe za zatezanje mišića gluteusa, dovoljno jednostavne da ih možete uraditi u bilo kom trenutku.

Brazilac

Ovu vežbu možete da radite dok perete zube! U proseku dnevno trošimo šest minuta na pranje zuba, to je 42 minuta nedeljno zatezanja zadnjice, što je jednako trenutku zatezanja zadnjice u teretani, bez znojenja!

Stanite uspravno, sa stopalima u širini kukova i lagano savijte kolena. Držeći trbušne mišiće zategnutim, a leđa ispravljena (bez savijanja), savijte kukove napred dok stežete gluteuse. Završite pokret pomeranjem kukova unazad i otpuštanjem gluteusa. Ponavljajte dok ne završite pranje zuba.

Čelična zadnjica

Ovo je pokret koji vam omogućava da izolujete mišiće zadnjice tako da ih možete raditi jedan za drugim. Možete ga izvoditi za svojim stolom, i to vrlo diskretno, niko neće primetiti! Sedite na stolicu. Leva noga treba da bude u normalnom položaju, sa stopalom na tlu. Pređite desnu nogu preko leve, sa desnim zglobom na levom kolenu. Stegnite gluteus na desnoj strani, na strani noge koja je podignuta, na 30 sekundi. Ako osećate da vam se desna strana malo trese, napravite 50 kontrakcija na istoj strani, a zatim 30 sekundi duboke statičke kontrakcije (to je ono što zovemo izometrija). Ponovite isto na drugoj strani.

Konstantna zategnutost

Ovo je vežba za zatezanje zadnjice. Lako je, ali (kao i uvek) izuzetno efikasna. Jednostavno stisnite gluteuse dok čekate autobus, između stanica tokom putovanja, na crvenom svetlu, na poslovnim sastancima (da, dovoljno je diskretno!) i dok kuvate, perete automobil ili savijate veš. Ovo zaista možete da uradite bilo kada i bilo gde, u bilo kom trenutku.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas