Veterinar otkriva pet životinja koje nikada ne bi izabrao kao kućne ljubimce

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Veterinar otkriva pet životinja koje nikada ne bi izabrao kao kućne ljubimce

Barem bi dvaput razmislio pre nego što ih nabavi.

Ističući svoje iskustvo s različitim životinjama, veterinar je objasnio prednosti i mane pojedinih kućnih ljubimaca. U viralnom videu, Ben je detaljno obrazložio zašto smatra da neke od njih nisu prikladne za svakoga. Evo kojih pet životinja je naveo na svojoj listi:

Papagaj

On je istakao da gas koji se oslobađa prilikom kuvanja na tiganjima sa mineralnim premazom može biti štetan za papagaje. Iako mogu biti divni ljubimci, teško im je pružiti dovoljno prostora i mentalne stimulacije koje bi imale u divljini.

Miš

Ben je napomenuo da miševi žive relativno kratko i da je rastanak s njima često bolan, iako su sjajni ljubimci s kojima je lako uspostaviti vezu.

Zec

Iako su popularni, upozorava da zečevi zahtevaju posebnu negu, nisu prikladni za decu i skloni su zdravstvenim problemima.

Majmun

Navodi da su majmuni divlje životinje koje nisu pripitomljene, te da pružanje dovoljno mentalne stimulacije može biti izazovno.

Tvor

Opisuje tvorove kao smešne i zabavne, ali ističe da su mirisni i mogu biti agresivni. Takođe su veoma inteligentni i zahtevaju puno pažnje i prostora.

Veterinarova poruka naglašava važnost razmatranja različitih aspekata pre donošenja odluke o nabavci kućnog ljubimca.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.