Vesić: Sombor uz izgradnju brze saobraćajnice dobio i rekonstruisani most

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
sombor most

Radovi na rekonstrukciji Apatinskog mosta na Velikom Bačkom Kanalu u Somboru su završeni, i građani tog dela Vojvodine od danas mogu potpuno bezbedno da koriste taj most, saopštio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je istakao da su radovi na obnovi mosta, započeli 9. juna ove godine, a okončani za samo četiri i po meseca. Ukupna vrednost radova je oo 132 miliona dinara.

Radovi su, precizirao je ministar, obuhvatili kompletnu rekonstrukciju kolovoza, pešačko/biciklističkih staza, kolskih prilaza, unutraše strukture, električnih i vodovodnih linija.

„Ovaj most je izgrađen 1965. godine, i sada, posle skoro pola veka, omogućeno je udobnije i bezbednije odvijanje saobraćaja na deonici Sombor – Apatin“, rekao je Vesić.

Širina kolovoza je 7,1 metar, u dve kolovozne trake, dok sa svake strane mosta postoji pešačko/biciklistička staza u širini od 1,95 metara.

„Sombor je grad koji će se naći na trasi brze saobraćajnice Osmeh Srbijen koju počinjemo da gradimo već ove godine od Bačkog brega. Naredne godine počećemo i rekonstrukciju pruge Sombor – Vrbas“, dodao je Vesić.

U okviru projekta „Čista Srbija“ u Somboru gradimo 82 kilometra kanalizacione mreže u Stanišiću, Bačkom Bregu, Bezdanu Kolutu i dva prečistača otpadnih voda u Stanišiću i Bezdanu.

„Položaj ovog grada biće idelan za dolazak investitora. A uz velike projekte idu i ovi, naizgled mali, koji mnogo znače ljudima koji žive u Somboru, Apatinu… Podižu kvalitet njihovog života. A, to je politika koju vodimo, da se svaki deo Srbije razvija, i da u svakom delu radimo ovakve brojekte, kako bi građanima bilo bolje nego što im je bilo juče“, rekao je ministar Vesić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas