Uskoro počinje realizacija projekta „Budi tu za mlade“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Uskoro počinje realizacija projekta „Budi tu za mlade“

Centar za socijalni rad Subotica će uskoro početi sa pružanjem stručne pomoći i psiho-socijalne intervencije adolescentima i mladima, u cilju očuvanja i unapređenja mentalnog zdravlja kroz pilot projekat po nazivom „Budi tu za mlade“ koji sprovodi UNICEF.

Iz Centra za socijalni rad Subotica kažu, da je cilj projekta očuvanje mentalnog zdravlja mladih kroz usluge putem intersektorske saradnje stručnih lica iz oblasti zdravstva, obrazovanja i socijalne zaštite. Tokom trajanja projekta, biće pojačan savetodavni rad sa mladima u cilju prevencije i jačanja sopstvenih kapaciteta, kako bi se mladi lakše izborili sa izazovima sazrevanja i razvojnim krizama. Kako navode, stručna pomoć koja će biti pružena mladima podrazumeva razgovor sa njima, kao i savetovanje, primenu praktičnih vežbi i niz drugih aktivnosti kojima se poboljšava mentalno zdravlje.

U program mogu da se uključe mladi od 12 do 26 godina i njihovi roditelji. Svi zainteresovani mogu da se jave na broj telefona: 065/948-22-56, saopštavaju iz Centra za socijalni rad Subotica.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas