U Vučićevom govoru se čula istina i pravi opis stanja u međunarodnoj zajednici

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučić se danas u 13 časova obraća javnosti

Politički filozof Dragoljub Kojčić izjavio je danas za Tanjug da se u govoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, čula istina i pravi opis stanja u međunarodnoj zajednici.

„Naravno da je naše najjače sredstvo upravo ta vrsta argumentacije, a da je najslabija tačka jednog dela međunarodne zajednice, koju predvodi Zapad, upravo u tome što se krši ne samo povelja UN, nego i logika i međunarodno javno pravo“, naveo je on.

Kojčić kaže da je predsednik Vučić jučerašnjim govorom principijelno pozvao na povratak međunarodnom pravu, logici i pravdi u međunarodnim odnosima jer se, kako je objasnio, po teoriji domina kada padne jedna domina onda ide čitav niz.

„Mislim da je ta prva domina koja je nepravno pala bila 1999. godina tadašnje Savezne Republike Jugoslavije“, zaključio je on.

Komentarišući hitnu sednicu Saveta bezbednosti koju će Srbija tražiti zbog situacije na Kosovu, rekao je da se ne može spekulisati kako će članice Saveta bezbednosti reagovati, pogotovo što jedan deo njih nekritički podržava Aljbina Kurtija kao predstavnika privremnih institucija vlasti na tzv. Kosovu.

Dodaje da nije isključeno da do sednice Saveta bezbednosti dođe zbog potrebe povratka principima politike i ponovnog pridavanju značaja Savetu bezbednosti i UN.

„Najvažnije je da Srbija kroz sve institucije, počevši od Generalne skupštine UN i govora predsednika Vučića, do zahteva da se organizuje sednica Saveta bezbednosti, principijalno poziva na one dokumente koji su do sada bili preduslov mira u svetu“, naglasio je Kojčić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas