U toku redovna obuka rezervnog sastava Vojske Srbije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
U toku redovna obuka rezervnog sastava Vojske Srbije

U jedinicama Kopnene vojske i Komande za obuku u toku je višednevno osposobljavanje vojnika i starešina iz rezervnog sastava Vojske Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Aktivnost se realizuje na osnovu godišnjeg plana pozivanja i obuke rezervnog sastava i ima za cilj obnovu znanja stečenih tokom vojnog roka, upoznavanje sa savremenim načelima upotrebe jedinica i osposobljavanje za rad na sredstvima u naoružanju Vojske Srbije.

Na obuci se trenutno nalaze rezervisti roda artiljerije, izviđači, vojni policajci i rezervni kadar logističkih službi.

U skladu sa svojim vojnoevidencionim specijalnostima, oni se u kabinetima i na poligonima osposobljavaju za izvršavanje zadataka roda, odnosno službe.

Osim toga, kako dodaju iz Ministarstva, svi prolaze i opšte sadržaje iz strojeve i fizičke obuke i realizuju programska gađanja iz ličnog naoružanja.

Obuka rezervnog sastava realizuje se u ciklusima tokom cele godine, u skladu sa iskazanim potrebama jedinica Vojske Srbije i odobrenim sredstvima.

Njenom realizacijom unapređuje se osposobljenost vojnika i starešina u rezervi, a time i ukupne sposobnosti Vojske Srbije za izvršavanje svojih misija i zadataka.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas