U toku obnova biciklističke staze na Senćanskom putu, uskoro produženje do Industrijske zone

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
U toku obnova biciklističke staze na Senćanskom putu, uskoro produženje do Industrijske zone

U toku su radovi na obnovi biciklističke staze duž Senćanskog puta, a naredne nedelje počinje izgradnja staze za bicikliste do Industrijske zone u Malom Bajmoku.

Radne mašine nalaze se na Senćanskom putu gde su u toku radovi na rehabilitaciji biciklističke staze u dužini od 1 km.

– Radi se deonica od Kumičićeve do hotela „Patrija“, u oba smera, a zatim ćemo nastaviti kroz Štrosmajerovu ulicu. Vrednost radova je oko 10 miliona dinara – ističe Ognjen Golubović, direktor JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje.

Iz ovog preduzeća najavljuju i početak izgradnje biciklističke staze od Buvljaka do Poslovne zone „Mali Bajmok“.

– Već naredne nedelje završavamo asfaltiranje staze duž Senćanskog puta i potom počinjemo radove na izgradnji biciklističke staze na Somborskom putu koja će voditi do Poslovne zone „Mali Bajmok“, ovim će biti ispunjen zahtev velikog broja ljudi koji su zaposleni u Industrijskoj zoni – navodi Golubović.

Naredne godine biće izrađena studija o biciklizmu u Subotici koja će odrediti dalji pravac razvijanja infrastrukture za vozače ovih dvotočkaša.

– Svesni smo kakva je situacija po pitanju biciklističkih staza kojih ima svega 38 kilometara što je veoma malo za grad ove veličine. Ta studija će pokazati kakvo je trenutno stanje i u kom pravcu dalje da ulažemo – navodi sagovornik i podseća da je prethodne godine rehabilitovano 3,8 km staza za vožnju bicikala – Ide se po najkritičnijim deonicama, koje se nalaze na najprometnijim delovima grada. Dakle, to su nam dva prioriteta – da je prometno i da je stanje loše. Generalno, staze za bicikliste decenijama nisu obnavljane, to je rađeno osamdesetih godina prošlog veka, tako da su praktično sve došle na red za rehabilitaciju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas