U Svetskoj nedelji štednje NSB pripremila edukativne programe za srednjoškolce

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
U Svetskoj nedelji štednje NSB pripremila edukativne programe za srednjoškolce

Narodna banka Srbije (NBS) će i ove godine kroz programe finansijske edukacije od sutra do 3. novembra tradicionalno učestvovati u obeležavanju Svetske nedelje štednje.

Tim povodom će maturanti Smederevske gimnazije, Ekonomske škole „Stana Milanović iz Šapca i Trgovinsko-ugostiteljske škole iz Leskovca imati priliku da steknu nova saznanja o istoriji novca od njegove najranije pojave do današnjih dana, sa posebnim osvrtom na naš dinar, putem predavanja „Monetarna istorija Srbije, saopštila je ranije NBS.

Takmičenje u edukativnoj igri Finansije za kasnije planirano je 2. novembra, a radionica Moj budžet i ja, 3. novembra, za učenike Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju iz Beograda.

Radionica će biti održana i za učenike Gimnazije sutra u Obrenovcu.

Kako se navodi u saopštenju, u skladu sa svojim strateškim opredeljenjem na polju finansijskog obrazovanja Narodna banka Srbije sprovodi programe finansijskog obrazovanja svih starosnih kategorija stanovništva.

U domenu finansijske edukacije dece i omladine, počev od najnižih razreda osnovne škole do studenata, NBS daje svoj puni doprinos u razumevanju finansijskih proizvoda i usluga, kao i unapređenju znanja o istorijatu novca, lažnom novcu i kako ga prepoznati.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.