U subotu 10. „Dani Nikole Tesle“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
U subotu 10. "Dani Nikole Tesle"

U organizaciji Udruženja Ličana „Lika“ u subotu će, na Vodicama, biti upriličena 10. manifestacija pod nazivom „Dani Nikole Tesle“. Početak je zakazan za 10h, a ulaz je besplatan.

Manifestacija koja slavi lik i delo Nikole Tesle, čoveka koji je zadužio čovečanstvo, po 10. put će biti upriličena na Vodicama, a organizatori i ovog puta najavljuju bogat naučni, zabavni i sportski program.

– Kao i ranijih godina biće upriličena izložba inovacija, a dolaze nam inovatori iz cele zemlje, ali i iz Češke i susedne Mađarske. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa brojnim inovacijama i svetu električnih automobila, poljoprivrede i drugo – najavljuje Miloš Borjan, predsednik Udruženja Ličana „Lika“ – Toga dana naši gosti imaće priliku da uživaju u brojnim sportskim i zabavnim aktivnostima. Poseban akcenat smo stavili na najmlađe posetioce koje će animirati mađioničar, a imaće priliku da se okušaju u skakanju u vreći, kao i u nošenju jajeta u kašiki. U drugom delu dana, biće upriličen bogat kulturno – umetnički program.

Volonteri Crvenog krsta će zainteresovanim sugrađanima demonstrirati tehnike pružanja prve pomoći, dok će pripadnici Vojske Srbije pripremati nadaleko poznati vojnički pasulj, a deo prihoda od prodaje biće prosleđen u humanitarne svrhe.

Za sugrađane koji žele da posete ovu manifestaciju organizovan je besplatan autobuski prevoz na relaciji Lifka – Tehnička škola „Ivan Sarić“ – Autobuska stanica – Pionir – Vodice, kao i nazad do grada. Autobus kreće ka Vodicama u 10h, 13h i 16h, a povratak u grad biće realizovan u 12hodnosno u 15h i 20:30h.

Za sugrađane koji žele da posete ovu manifestaciju organizovan je besplatan autobuski prevoz na relaciji Lifka – Tehnička škola „Ivan Sarić“ – Autobuska stanica – Pionir – Vodice, kao i nazad do grada. Autobus kreće ka Vodicama u 10h, 13h i 16h, a povratak u grad biće realizovan u 12h odnosno u 15h i 20:30h.

U okviru „Dana Nikole Tesle“ biće upriličena i izložba automobila na električni pogon u okviru koje će se predstaviti proizvođači i vlasnici ovih vozila.

– Izložba će biti upriličena u subotu, od 10 do 13h na Gradskom trgu, kao i od 14 do 19h na Vodicama – ističe Borjan – Biće veliki izbor raznih električnih automobla, a Subotičani će moi da pogledaju i sva tri modela „Tesle“, odnosno modele „s“, „3“ i „y“, apostoji mogućnost da dođe i model „x“. To je jedinstvena prilika da zainteresovani pogledjau automobile spolja i iznutra, ali i da se kod vlasnika raspitaju o infrastrukturi za ova vozila – nadovezuje se Oto Peter, član Organizacionog odbora manifestacije.

Program 10. „Dana Nikole Tesle“ 15. jula na Vodicama:

10h – početak manifestacije, boćanje deca i odrasli (prijava učesća na broj telefona 064/8190969).

12h – muzički program, izložba ličkih rukotvorina i domaće radinosti slobodnih stvaralaca.

13h – ručak (vojnički pasulj), izložba inovatora i električnih automobila, ličke tradicionalne igre (skok iz mesta, pretezanje štapa i bacanje kamena sa ramena, prijava učešća 064/8190969), slikarska kolonija.

14h – rekreativne aktivnosti za decu (mađioničar, skakanje u vreću i nošenje jajeta u kašiki, prijava učešća 064/8190969), radionica za decu.

17h – večernje bogosluženje, kulturno-umetnički program.

20h – završetak manifestacije.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas