U Srbiji danas toplo i oblačno, posle podne i uveče pljuskovi i grmljavina

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pretežno sunčano i toplo, noć uz kišu i kratkotrajne pljuskove

U Srbiji će ujutro i pre podne biti umereno do potpuno oblačno, ponegde s kratkotrajnom kišom, u toku dana se očekuju i sunčani intervali, a jak razvoj dnevne oblačnosti usloviće lokalne poslepodnevne i večernje pljuskove sa grmljavinom, najpre na zapadu i jugozapadu Srbije, a zatim i u ostalim krajevima.

Pljuskovi će ponegde biti praćeni gradom uz količinu padavina od 10 do 20 mm za kratko vreme, lokalno i više, saopštio je Republički hidrometeološki zavod.

Najniža temperatura iznosiće od 13 do 19, a najviša od 27 do 31 stepena.

Slab i umeren jugoistočni vetar biće u skretanju na jugozapadni, a kratkotrajno jak vetar duvaće na jugu Banata, u planinskim predelima jugozapadne Srbije i u oblasti grmljavinskih oblaka.

I u Novom Sadu sutra ujutru i pre podne umereno do potpuno oblačno s mogućom kratkotrajnom kišom. U toku dana očekuju se i sunčani intervali, a kasnije posle podne i uveče, uz lokalno jak razvoj oblačnosti, u pojedinim delovima grada moguć je i pljusak sa grmljavinom.

Slab do umeren jugoistočni vetar biće u skretanju na jugozapadni. Najniža temperatura oko 19 stepeni, a najviša oko 31 stepen.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, petak i subota (22. i 23. septembra) će biti najtopliji dani u ovoj sedmici sa maksimalnim temperaturama u petak od 29 do 34 , a u subotu lokalno i do 36 stepeni.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas