U Briselu nova runda dijaloga Beograda i Prištine: Sastali se Lajčak i Petković, glavna tema ukidanje dinara na KiM

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
U Briselu nova runda dijaloga Beograda i Prištine: Sastali se Lajčak i Petković, glavna tema ukidanje dinara na KiM

Takozvana CBK donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara na KiM.

U Briselu je danas, malo posle 10 časova u zgradi EEAS počeo tet-a tet sastanak direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića sa specijalnim predstavnikom za dijalog EU Miroslavom Lajčakom.

U nastavku dana se očekuje i učešće delegacije Beograda na sastanku sa Lajčakom i njegovim timom.

Portarolka u spoljnopolitičkoj službi EU Nabila Masrali u ponedeljak je rekla da će sastanak biti usredsređen na “rešenja o mnogim otvorenim pitanjima u vezi sa nedavnom odlukom” o gotovinskim transakcijama tzv. Centralne banke Kosova i da će pratiti uobičajen format i dodala da su obe strane potvrdile svoje učešće na sastanku.

Delegaciju Beograda predvodi Petar Petković, a sa prištinske strane najavljeno je da će na sastanku učestvovati predstavnik takozvane Centralne banke Kosova. Na sastanak je pozvao specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

Takozvana CBK donela je uredbu kojom se od 1. februara zabranjuje upotreba dinara na KiM, a vlasti u Prištini su prethodno u dva navrata, bez ikakvog obrazloženja, zabranile transport dinara do trezora koji se nalazi u Leposaviću, zbog čega je građanima otežano podizanje redovnih primanja.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.