Trupe KFOR bile prisutne u području Banjske pri akciji tzv. kosovske policije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Trupe KFOR bile prisutne u području Banjske pri akciji tzv. kosovske policije

Trupe KFOR-a bile su prisutne na području Banjske u vreme akcije tzv. kosovske policije, gde su “pažljivo pratile situaciju i bile spremne da odgovore“, a policija tzv. Kosova intervenisala je u skladu sa svojim ovlašćenjima za sprovođenje zakona, kao prvi odgovorni, saopšteno je danas iz KFOR-a.

“Kosovska policija, Euleks i KFOR su delovali u bliskoj koordinaciji, kao prvi, drugi i treći odgovorni. Komandant KFOR-a ostaje u redovnom kontaktu sa svim stranama, uključujući Euleks, predstavnike kosovskih institucija i kosovskih bezbednosnih organizacija, kao i načelnika Generalštaba Vojske Srbije“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će NATO, preko KFOR-a, preduzimati neophodne radnje za održavanje bezbednog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na KiM, što će činiti “nepristrasno i u skladu sa mandatom zasnovanim na Rezoluciji Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244 iz 1999. godine“.

Pored toga, KFOR će takođe nastaviti da “obezbeđuje bezbednosni okvir neophodan da bi dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU napredovao“, što je, kako se navodi u saopštenju, jedini način da se reše otvorena pitanja i da se postigne trajno rešenje koje poštuje prava svih zajednica.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.