Trik za sočniju i kremastiju krompir salatu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Trik za sočniju i kremastiju krompir salatu

Krompir salata? Da, može, ali samo ako je sočna, aromatična i super kremasta! Uz ovaj recept, vaša krompir salata više nikada neće biti ista.

Krompir salata je svima nama poznata od davnina, jedemo je u svim prilikama, služimo je uz ribu, ali i uz jela od mesa, volimo je dobro začinjenu, sa manje ili više luka.

A kako se pravi i jede u susednoj Austriji ili Nemačkoj?

Slično, a ipak drugačije. Njihova krompir salata je sočnija i kremastija, a glavni razlog za to je goveđa supa. Poznatim začinima poput bibera i soli i ulja i sirćeta, Austrijanci i Nemci svoju krompir salatu obogaćuju toplom goveđom supom i kašičicom senfa.

Ipak, nije sve isključivo u prelivu.

Da bi vaša salata bila savršena i sočna, svakako morate da pazite na 5 grešaka zbog kojih krompir salata može da izgleda loše, uprkos odličnom receptu.

Sastojci za krompir salatu:

– 1 kilogram krompira (tvrdog, žutog);

– 1 glavica ljubičastog luka srednje veličine;

– 250 mililtara goveđe čorbe;

– 1 kašičica senfa;

– 1 kašika belog vinskog sirćeta;

– 3 kašike suncokretovog ulja malo sveže mlevenog bibera;

– 2 prstohvata soli nekoliko grančica svežeg peršuna;

Priprema:

Krompir operite, stavite cele u šerpu sa hladnom vodom i kuvajte u kori oko 30 minuta. Kada je krompir skuvan, stavite ga u hladnu vodu, ostavite da se malo ohladi da bi se lakše ogulio i isekao, pa ga ogulite i isecite na kriške jednake debljine. Luk oljuštite i iseckajte na kockice, dodajte u krompir i pažljivo promešajte. U toplu supu dodati senf, sirće, ulje, so, biber, sve dobro promešati i preliti preko krompira, lagano protresti posudu i ostaviti salatu da odstoji najmanje sat vremena da se upije sve arome. Sitno iseckajte svež peršun, pospite njime salatu, po potrebi začinite salatu solju i biberom, pažljivo promešajte i poslužite.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas