Tri najboljih načina da zaustavite prehladu pre nego što se desi: Evo šta je najvažnije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Prehlada nikako da prođe? Postoje četiri razloga zašto vam se kijavica produžava

Počela je sezona prehlada.

Ne postoji trik koji bi vas mogao održati dalje od prehlade, ali postoje koraci koje možete preduzeti da smanjite rizik.

– Prehlade su virusi gornjih disajnih puteva koji se šire kapljicama koje nastaju kada neko kašlje ili kija – rekla je dr Delana Vordlou, lekar porodične medicine u Temple Health u Filadelfiji.

– Ljudi je mogu dobiti tako što će doći u kontakt sa drugima koji su bolesni ili dodirnuti kontaminirane površine i staviti ruke na lice – rekao je Vardlou.

Evo šta možete da uradite da biste sprečili razvoj prehlade:

Perite ruke

Posle pandemije, podrazumeva se da je pranje ruku važan način da se zaštitite od bilo kakvog virusa.

Virusi se šire dodirom (od osobe do osobe ili osobe koja dodiruje … objekte koji mogu nositi infekciju na svojim površinama), kao i kapljicama koje se prenose kijanjem, kašljem ili drugim bliskim kontaktom. Ovo čini pranje ruku važnim korakom u sprečavanju infekcije. Pravilno pranje ruku se sastoji od pranja ruku sapunom i vodom u trajanju od 20 sekundi.

Dezinfikujte površine koje su osetljive na dodir

Oblasti kao što su kvake na vratima, mobilni telefoni i prekidači za svetlo mogu postati kontaminirani kapljicama virusa prehlade ako ih dodirne neko ko je bolestan. Dekontaminacija površina sa visokim dodirom u zajedničkim prostorima takođe može biti od pomoći.

Spavajte dovoljno i praktikujte druge pametne navike

– Želimo da ohrabrimo ljude da praktikuju zdrave navike… vodeći računa da imamo adekvatan san, da budemo sigurni da imamo odgovarajuću ishranu, da se pobrinemo da lečimo svoja hronična medicinska stanja – objasnio je Vardlou.

Kada ste generalno u zdravijem stanju, rizik od prehlade se smanjuje. Pored toga, osnovna briga o sebi kao što je spavanje, vežbanje i ishrana može pomoći da vaš imuni sistem bude u najboljem stanju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas