Top 7 romantičnih filmova koje morate pogledati ove jeseni

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Top 7 romantičnih filmova koje morate pogledati ove jeseni

Kako se letnji meseci bliže kraju, ljubitelji hladnijeg vremena mogu da počnu sa pripremama za sve one divne stvari koje nam donosi jesen.

Uz lagani pad temperature, jesen ima mnogo toga da ponudi. Za neke, ovo doba godine znači pravljenje ukusnih poslastica sa bundevom, cimetom i jabukama. Za druge, uključuje sakupljanje jesenjeg lišća u predivnim bojama, ali za mnoge hladnije vreme signalizuje da je vreme da se stvori prijatna atmosfera za filmski maraton — ćebad i sve ostalo.

Od dobrih starih romantičnih komedija do istorijskih drama i muzičkih filmova, izbori su beskrajni. Kakav god da je vaš izbor filma, izdvojili smo klasike koje vredi pogledati (ponovo) ovo jeseni.

1. Prljavi ples

Ovaj romantični klasik snimljen je 1987. Scenario je napisala Elenor Bergstin, film je režirao Emil Ardolino. Glavne uloge igraju Patrik Svejzi i Dženifer Grej.

Sedamnaestogodišnja Bejbi (Dženifer Grej), koja provodi praznike sa porodicom u odmaralištu, zaljubljuje se u instruktora plesa, Džonija (Patrik Svejzi). Film govori o prvoj ljubavi, najlepšem periodu života, koji nailazi na prepreke poput- sredine i roditelja.

2. Opasne devojke

Scenario koji je napisala Tina Fej, u režiji Marka Votersa, govori o klanovima u srednjim školama, kao i o negativnim efektima koje mogu ti isti klanovi imati na devojke. Glavnu ulogu tumači Linzi Lohan, pojavljuju se i Tina Fej, Rejčel Mekadams, Lizi Kaplan, Lejsi Šaber.. Kadi (Lindsi Lohan) je inteligentna, ali dosta povučena devojka koja kreće u američku srednju školu i dolazi u sukob sa okrutnim svetom popularnih klanova “barbika“. Ovaj film smatra se jednim od kultnih klasika sa početka 21. veka.

3. Titanik

Američki film iz 1997. godine. Priča se fokusira na ljubav između bogate devojke i siromašnog momka, koji se upoznaju na “nepotopivom brodu“, dok posada pokušava da pređe rekord u putovanju preko Antlantika, ali im na putu stoji santa leda. Glavni akteri tragične i romantične drame jesu Leonardo Dikaprio i Kejt Vinslet.

4. Pepeljuga

Ova tinejdž komedija snimljena je 2004. Glavni glumci su Hilari Daf i Čed Majkl Marej. Radnja filma se vrti oko ljubavnih problema jedne devojke sa maćehom i sestrama, baš kao i u Diznijevom crtaću, sem toga što je ova Pepeljuga modernija, pa gubi telefon umesto staklene cipelice.

5. Ponovo 17

Snimljen je 2009. godine, glavnu ulogu nosi Zak Efron. 1989. Majkl O’Donel bio je sportska zvezda sa punom stipendijom. Naizgled je imao sve, ali veče pre utakmice za prvenstvo, njegova devojka Skarlet ga je obavestila da je trudna. U tom trenutku je odlučio da odbaci sve i zaprosi je. Posetivši Hayden High School kako bi se podsetio na život koji je odbacio, sreće misterioznog domara, a po povratku kući, odjednom se transformiše u sebe sa 17 godina.

6. Beležnica

Američki ljubavni film iz 2004. godine. Režirao ga je Nik Kasavetes, scenario je napisao Jan Sardi prema istoimenom romanu Nikolasa Sparksa. Radnja se odvija 1940. godine u gradiću Sibruk, gde Eli Hamilton (Rejčel MekAdams) leto provodi sa svojom porodicom, tamo upoznaje Nou Kalouna, lokalnog momka, kojeg glumi Rajan Gosling. Oni se zaljubljuju, ali im društveni staleži staju na put.

7. Poslednja pesma

Romantična drama snimljena je po istoimenom romanu Nikolasa Sparksa. Glavnu ulogu igra Majli Sajrus i prate je Lajam Hemsvort i Greg Kiner. Radnja se odvija oko buntovne Roni, koja odlazi kod svog oca u mali grad na jugu i neočekivano se zaljubljuje u lokalnog dečka.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas