Top 6 boja za jesen

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Osam pitanja koja treba da postavimo sebi na početku jeseni: Odgovori bi mogli da otkriju mnogo

Kada pomislite na jesen, koje boje vam padaju na pamet?

Ova sezona se često povezuje sa prirodom koja menja boju. Svetlo zeleno lišće kada temperatura počne da pada postaje crvenkasto, žuto ili izgleda kao da je poprimilo nijanse narandžastog sunca. Neki listovi čak dobijaju kraljevsku boju šljive. Sve ove nijanse ostaju sezonske i osnove iz godine u godinu, ali jesenja priča o bojama se širi.

Za jesen 2023., naglasak je na komplementarnim nijansama koje se mogu nositi samostalno, kao i sa nekim bogatim bojama koje pružaju sjajna kontrast.

Maslinasto zelena

Kada se ova boja spomene, asocira nas na elegantnost i smirenost. Iako je ova boja vrlo popularna i laka za kombinovanje, ne može da stoji svakom, a najbolje stoji ženama sa crvenim tonovima kose. Ako imate još i zelene oči – pun pogodak, istaći će boju očiju još više. Nijedan autfit nije potpun bez aksesoara, tako da kada budete birali dodatke, birajte ih u oker i braon nijansama.

Koralno crvena

Sa smirene boje, prelazimo na jarku i oštru boju – koralno crvenu. Bilo da obučete pantalone ili majicu u ovoj boji doći ćete do izražaja i bićete primećeni bilo gde da ste. Pošto je svetla boja, pomalo podseća na letnju boju, što je i odlično za uglavno tmurne i kišovite jesenje dane. Što se tiče modnih dodataka – nemojte preterivati.

Burgundy boja (boja vina)

Kao i u svetu frizera, boja vina je idealna za bilo koju jesenju odevnu kombinaciju! Tamna, ležerna i elegantna slagaće se i uz vaš ten i boju kose, a takođe će vam dati i poseban šmek jer je boja prava jesenja i prelepa. Kako je boja sama po sebi lepa, bilo koji aksesoar sa ovom bojom će biti savršen.

Plava i teget

Ovo su dve boje koje nikada neće izaći iz mode jer su naprosto nezamenljive. Slažu se uz skoro svaku boju, pa ih je lako iskombinovati ako se odlučite za odeću u ovim bojama. Jedino na šta treba da obratite pažnju je da ne preterate sa tamnijim nijansama, već uvek imajte komad odeće u svetlijoj boji koji će „razbiti“ tamnu monotoniju.

Svetlo (tirkizno/nebo) plava

Pored klasične i teget plave, u trendu je i nebo plava koja će osvežiti svačiji izgled. Od jednostavnijih do malo kompleksnijih kombinacija ova boja može sve da isprati, a da ne pričamo o aksesoarima – veoma su poželjni u ovoj boji ove jeseni.

Boja mahovine

Slična maslinasto zelenoj boji, ova boja je napravila pravi bum na modnim pistama ove jeseni. Žene koje imaju maslinasti ten, kao i tamniju kosu neka se pripreme da popune orman sa stvarima u ovoj boji jer će im savršeno stajati. Sjajno se može iskombinovati sa oker, kaki i svetlo braon nijansama. Od nakita preporučujemo zlato ili da makar bude u toj toj boji jer će doći do izražaja uz boju mahovine.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.