Termalna voda – preparat iz srca Zemlje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Termalna voda – preparat iz srca Zemlje

Minerali su odlični za lice. Leti tokom dana često poželimo da osvežimo lice i telo, a termalna voda u spreju idealna je formula za te naše potrebe.

Termalna izvorska voda ima visoki sadržaj minerala, pa se koristi i za probleme osetljive kože, a daje i visoku dozu hidratacije.

Ovaj tip vode, koja dolazi iz dubine zemlje, preporučuje se i za smirivanje crvenila kože.

Termalna voda teče pod zemljom i prolazi razne kamene formacije koje su prirodno bogate mineralima i drugim moćnim komponentama. Te se materije, inače blagodat za našu kožu, otapaju u vodi i pritom je obogaćuju.

Upravo zato mesta s izvorima termalne vode popularna su turistička odredišta gde se ova formula koristi u brojne zdravstvene svrhe.

U poslednjoj deceniji i u dermatologiji se sve više koristi termalna voda – kao termalna voda u spreju koja se direktno raspršuje na kožu lica i tela ili pak kao osnova raznih dermokozmetičkih preparata.

Brojne studije dokazale su njenu delotvornost, između ostalog i to da podstiče stabilizaciju oštećene epidermalne kožne barijere, smanjuje iritaciju kože i vraća joj mekoću – što su stvari preko potrebne svima pre nego što odu na more, dok se odmaraju kraj vode, a posebno nakon povratka sa letovanja.

Ali već neko vreme ova voda je hit u flašicama, mnogi dermokozmetički brendovi donose je u varijanti od 50 do 150 ml.

Leti ovaj tip formule postaje hit, ne samo zbog crvenila, već i zarad svakodnevne hidratacije s nogu, piše Healthline.

Lako je nanositi je i na šminku, pošto može delovati kao lagani fiksator, a koža će je brzo upiti.

Kako se primenjuje?

Termalna voda primenjuje se tako što se kao sprej rasprši na kožu i nakon toga se sačeka nekoliko minuta, a koža se posuši bez dodatnog tapkanja. Zato se može nanositi i preko šminke, i tada deluje kao fiksator.

Zbog svih svojih pozitivnih učinaka na kožu, a posebno zato što hidrira, preporučuje se svima koji se zbog posla svakodnevno obilno šminkaju – njima se preporučuje da termalnu vodu koriste prvo kao podlogu za šminku, a potom i kao fiksator.

Inače, doziranje termalne vode nema ograničenja, može se nanositi prema potrebi, a za osveženje tokom leta, na putovanju, prava je stvar.

Savet plus

Termalnu vodu bi trebalo da koristite kao prvi korak u nezi kože i završni korak u čišćenju kože lica.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.