Sve osnovne i srednje škole u Subotici čuva policija

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Sve osnovne i srednje škole u Subotici čuva policija

Povodom početka nove školske godine, načelnik Policijske uprave u Subotici Igor Velimirović izjavio je da će policija obezbeđivati sve osnovne i srednje škole u tom gradu kako bi se učenici osećali bezbednije.

„Kroz skraćene pozorničke rejone biće pokrivene sve osnovne i srednje škole na području za koje smo odgovorni. To znači da će se policijski službenici nalaziti u zoni škola sa konkretnim zadacima i sa ciljem da se ostvari bezbednost pre svega učenika“, izjavio je Velimirović.

Kako je istakao direktor OŠ „Sonja Marinković“ Pajić Bašić, saradnja Policijske uprave je sa školom intenzivirana u poslednjem periodu.

„Deca se osećaju bezbednije. Vole policajce i često pričaju sa njima. Sam način rada nam je sada olakšan. Policija je tu da nas čuva i čini nas bezbednim“, kazao je Bašić.

Velimirović je danas u pratnji načelnika Odeljenja saobraćajne policije Vladana Gajića i načelnik Odeljenja policije Siniše Kalinića, obišao dve osnovne škole gde je đacima i nastavnicima poželeo uspešan početak školske godine i uručio im bojanke „Azbuka bezbednosti za đake prvake“.

Na teritoriji Subotice ima 47 osnovnih i srednjih škola, koje su raspoređene u 63 objekta, a koje obezbeđuju pripadnici MUP-a.

Pored Osnovne škole „Sonja Marinković“ u naselju Prozivka, pripadnici policije su posetili i Osnovnu školu „Grof Sečenji Ištvan“.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.