Subotica u znaku ukusa i tradicije: Otvoren 21. Meet&Eat Gastrofestival kod Plave fontane

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Meet&Eat Gastrofestival od 7. do 13. aprila kod Plave fontane

Na Trgu slobode, kod Plave fontane, u Subotici je juče svečano otvoren 21. po redu Meet&Eat Gastrofestival, koji će trajati do subote, 13. aprila. Festival je okupio brojne izlagače i posetioce, slaveći vojvođansku gastronomsku tradiciju i zanatske veštine.

Ova omiljena manifestacija ljubitelja hrane i dobrog raspoloženja i ove godine donosi bogat program, uz mirise praznika i toplinu tradicije. U ponudi su raznovrsni vojvođanski specijaliteti – delikatesi od mangulice, domaće pite, šunke, ren i brojna druga jela karakteristična za naš region.

“Festival ima za cilj promociju i očuvanje vojvođanske gastronomske baštine”, ističu organizatori. Podršku događaju i ove godine pruža Ravnica – Udruženje za uzgoj svinja rase mangulica Vojvodine, koje se godinama zalaže za negovanje lokalnih ukusa i običaja.

Uz gastronomsku ponudu, posetioci mogu uživati i u sajmu rukotvorina, na kojem učestvuje ukupno 37 izlagača. Rukotvorci iz cele Vojvodine predstavljaju svoje proizvode – od uskršnjih venčića i ručno oslikanih jaja, do originalnih poklona i suvenira za sve generacije.

Meet&Eat je otvoren svakog dana od 10 do 20 časova, a svi koji žele da osete duh praznika, tradicije i vojvođanskog gostoprimstva, imaju priliku da to učine sve do kraja nedelje.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas