Stvari koje znaju samo roditelji troje dece

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Stvari koje znaju samo roditelji troje dece

Porodice sa troje dece znaju koliko njihov svakodnevni život može biti dinamičan i zabavan, ali znaju i za brojne izazove koji ih prate.

Život sa troje dece ponekad može biti haotičan i stresan, ali je takođe ispunjen srećom i ljubavlju i ne biste menjali svoju petočlanu porodicu ni za šta. Evo nekoliko istinitih situacija sa kojima se mogu identifikovati samo roditelji troje dece:

Imaš više dece nego ruku

Ovo je posebno izazovno ako imate troje dece sa malom razlikom u godinama. Uskoro ćete naučiti kako da koristite kolena, nos i nožne prste kao treću ruku.

Brojčano ste nadjačani

Osim ako ne živite sa bakom i dedom, u vašem domu ima više dece nego odraslih, što za vas znači svakodnevne izazove. Tokom godina, počećete da se pitate zašto se ova matematika ne računa kada ste imali samo dvoje dece.

Najstarije dete izgledalo je mnogo starije od najmlađeg deteta istog uzrasta

Kada je vaše prvo dete imalo 4 godine, izgledalo je kao već veliko dete. S druge strane, vaše najmlađe dete sa 4 godine izgleda kao beba. To se dešava zato što nesvesno očekujemo mnogo više od najstarijeg deteta u bilo kom uzrastu ili fazi nego od najmlađeg.

Srednje dete ima svoj poseban stil

To je neizbežno. Vaše prvo dete ima tu privilegiju i ponos da prvo pokuša sve da uradi, a vašim najmlađima je najlakše i obično su mnogo veće bebe samo zato što su najmlađe. Deca srednjih godina stoga postaju kreativni geniji sa svojim posebnim stilom kako bi se izborili za svoje mesto u porodici.

Doživljavate više stresa od većine drugih roditelja

Ovo je naučno dokazano. Jedna teorija je da imate previše dece da biste radili sve što želite, ali opet, nema toliko dece da biste osećali da možete pustiti određene stvari. Dakle, stalno ste u stanju da pokušavate da ubedite sebe da možete sve.

Ili imate karavan ili kombi ili sanjate da ih imate

Ako ikada vozite nekoga osim svoje uže porodice u automobilu, potrebno vam je više od 5 sedišta u automobilu. A, ako imate više od jednog deteta u autosedištu, posebno vam je potreban veći automobil.

Shvatate da se podizanje dece eksponencijalno povećava sa svakim detetom
Dvoje dece duplira rad. Troje dece je četvorostruko. Isto važi i za buku. Stalno se pitate kako ljudi sa više od troje dece uspevaju da prežive.

Potpuno ste odustali od spavanja u komadu
Cela ova ideja o noćnom spavanju u komadu na prvu zvuči izvodljivo. Bebe plaču, ali vremenom i spavaju mirnije. Ali sa trećom bebom sve pada u vodu. Nakon što postanu deca iz krevetića, počinju da imaju noćne more. Kada postanu školska deca, strah se povećava. I tamo oko desete godine osećaju potrebu za dubokim, toplim razgovorima u sitne noćne sate. Kada budete treće dete, znate da roditeljski san prolazi kroz sve faze tokom godina.

Stalno razmišljate o tome gde je otišao sav novac.

Još uvek ne znate.

Hotelske sobe postaju veliki problem
Četiri osobe u hotelskoj sobi je savršen broj. Pet osoba znači da vam je potrebna soba sa sofom na razvlačenje, morate platiti dodatni ležaj ili poneti vreću za spavanje, a deca neka sami odluče ko će spavati na podu. Naravno, na kraju neko od vas spava na podu.

Neko će se uvek osećati izostavljeno
Sa više dece, svaka igra za dvoje postaje ekskluzivna. Situacije kao da svo troje dece žele da sede pored mame u restoranu postaju međunarodna krizna situacija. Takođe, da li ste ikada pokušali da podelite kolačić na tri dela? Veoma teško.

Retko uživate u istoj seriji, filmovima ili emisijama zajedno
Ako nemate troje dece u razmaku od godinu dana, porodične filmske večeri će za vas postati noćna mora. Vaše najmlađe dete želi da gleda svoj omiljeni crtani po stoti put, vaše najstarije želi da gleda Igre gladi ili Ratove zvezda, a vaše srednje dete je zaglavljeno u sredini. Na kraju, obično gledate film koji ste svi gledali hiljadu puta, ali to je jedini sa kojim se možete složiti. Ovo važi i za društvene igre.

Prvo dete ima ceo foto-album, treće dete ima fotografije na mobilnom telefonu

Foto album vašeg prvog deteta je prelepo umetničko delo, potpuno popunjeno. Album vašeg drugog deteta je do pola pun, a fotografije vašeg trećeg deteta uglavnom se nalaze u albumima na vašem mobilnom telefonu ili računaru.

Vreme za spavanje postaje kombinacija maratona, kriza i smešnih situacija

Ovo je posebno problem kada je razlika u godinama među decom veća. Troje različite dece, tri različita uzrasta, tri različita vremena za spavanje, i svi bi voleli da se malo maze sa vama pre spavanja. U jednom trenutku naterate decu da spavaju puna dva sata i pitate se kada je to postao vaš život.

Sigurno znate da se vaša ljubav samo širi sa svakim detetom

Možda ste srećni sa troje dece, možda nećete želeti više dece, ali znate da ako slučajno i neočekivano dođe četvrto, dogodiće se dve stvari:

1. paničarite jer četvoro dece.

2. volećete tu bebu neizmerno kao što volite ostale tri.

Jer, koliko god ponekad mogu da te izludim, tvoji mališani su ti pokazali da ljubav tvoje majke zaista nema granica!

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas