Štedite vodu. Ne ostavljajte je da teče dok perete kosu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Štedite vodu. Ne ostavljajte je da teče dok perete kosu

Pokušajte da ograničite potrošnju vode pod tušem tako što ćete ga zatvoriti dok sapunjate telo ili šamponirate kosu. Dobar način da to uradite je da podesite tajmer na svom mobilnom telefonu, koji će vas podsećati na vreme.

Desetominutno tuširanje troši oko pet litara vode, ali i male promene mogu mnogo da uštede. Na primer, kada se sapunjate ili trljate kosu šamponom, isključite vodu. Onda se ionako udaljimo od tuša, tako da nema potrebe da voda teče i troši se.

Tuširanje možete skratiti i tako što ćete podesiti na mobilnom telefonu na 5 ili 7 minuta, što će signalizirati da ste dugo bili pod vodom i da bi tuširanju polako trebalo da dođe kraj.

Pokušajte da ne pomerate ručicu slavine sa položaja gde je voda podešena na prijatno toplu temperaturu, jer će to trošiti manje vode dok je podešavate.

Takođe, možda ćete moći da operete glavu, zatim stavite balzam na kosu i isključite vodu dok sapunjate telo. Dakle, ne samo da se ponašate ekološki, već ćete moći da budete sigurni da držite balzam na glavi oko dva do tri minuta i tako u potpunosti iskoristite njegove prednosti za kosu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.